Arap Birliği'nin Sonu Geldi

Arap Birliği'nin Sonu Geldi

Arap Birliği'nin vefatı gerçekleşti: Dönem başkanı bulamıyor, altı ülke reddetti

İsrail, BAE ve Bahreyn arasındaki normalleşmenin etkileri Arap dünyasında görülmeye devam ediyor. Üç ülkenin "ihaneti" olarak adlandırılan anlaşma Arap dünyasında derin ihtilafa yol açıyor.
 
Son olarak Arap Birliği dönem başkanlığının 6 Arap ülkesi tarafından reddedilmesi Arap dünyasında kamuoyunu oldukça etkiledi.
 
Arap aktivistler bu durumu "Arap Birliği'nin vefatı" olarak değerlendiriyor.
 
Arap aktivist ve sosyal medya kullanıcıları paylaşımlarında, İsrail-BAE ve Bahreyn normalleşme anlaşması sonrasında 22 ülkededen oluşan Arap Birliği'nin dönem başkanlığının Filistin, Katar, Komor Adaları, Kuveyt, Lübnan ve Libya tarafından reddedilmesinin "Arap Birliği'nin vefatı" olduğunu belirtti.
 
Trump sponsorluğundaki normalleşmenin sonuçları ne olacak?
DÜNYA
Trump sponsorluğundaki normalleşmenin sonuçları ne olacak?
KLİNİK ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ
 
Mısırlı gazeteci Mutez Matar, "Arap Birliği'nin klinik ölümü gerçekleşti. Defnetmek için acele edin ya da İsrail ona başkanlık etsin. Galip olan Allah'tır...!" ifadelerini kullanıyor.
 
ABD derin devletine çalışacak: BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’den yeni kirli plan
DÜNYA
ABD derin devletine çalışacak: BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’den yeni kirli plan
ARAP BİRLİĞİ'Nİ KİM DEFNEDECEK?
 
Abdullah el-Farisi adlı sosyal medya kullanıcısı İSE Libya'nın da dönem başkanlığından çekildiğini kaydederek, "Bazı ülkeler Arap Birliği'ni defnetmekten kaçındı... Şimdi birliği kim defnedecek?" şeklinde tepkisini dile getirdi.
 
Radi el-Arabi adlı hesap sahibi de paylaşımında, söz konusu ülkelerin dönem başkanlığını reddetmesinin Arap Birliği'ne yakışan bir son olduğunu ifade etti.
 
Fehran Havas es-Sadid adlı kullanıcı da, "Yıllar önce vefat eden Arap Birliği'ne Allah rahmet eylesin... Bu ceset yalnız Batı ve İsrail'in emirleriyle ve onların çıkarları gerektiğinde hareket eder duruma geldi." ifadelerini kullandı.