Arap Birliği'nden İsrail'e Tepki

Arap Birliği'nden İsrail'e Tepki

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, ''İsrail'in dünyadaki ırk ayrımcılığının son kalelerinden olduğunu'' ifade etti.

Arabi, "Arap Belgeleri" günü münasebetiyle birliğin Kahire'deki genel merkezinde düzenlenen toplantıda, sömürgeci devletlerinin talan ettiği Arap arşivlerinde hala bazı özel dosyaların bulunduğunu ifade ederek, Cezayir, Libya, Irak ve Filistin'e ait arşiv belgelerinin yeniden kazanılması çerçevesinde bazı Arap ülkelerinin çalışma yaptığını söyledi.

Filistin arşivinin, hırsızlık, dolandırıcılık ve deformasyona maruz kaldığını ifade eden Arabi, "İsrail, Mescid-i Aksa'nın kutsallığını müdafaa eden Filistin halkına karşı devlet terörü işliyor. İsrail, dünyadaki ırk ayrımcılığının son kalesidir" dedi.

Arabi, "arşiv belgelerinin geri alınması çerçevesinde uluslararası kurumların çalışmalarının desteklenmesi ve bu bağlamda teknik bir heyetin kurulmasını" öngören Arap Birliği'nin Mart 2014'te aldığı karara işaret ederek, "İsrail'in Filistin tarihine ilişkin belgelerin İsrail tarafından tahrif edilmesi ve Arap mirasını yok etme çabaları göz önüne alınırsa bugünkü toplantıda, bu konuda, somut ve etkin adımların atılması için gerekli tüm tedbirler alınmalı" diye konuştu.
Kaynak : AA