Arap Birliğinden Göstermelik Tepki

Arap Birliğinden Göstermelik Tepki

Arap Birliği Genel Sekreteri'nin Filistin'den Sorumlu Yardımcısı Sabih; Hamas, uluslararası kanunlara göre terör örgütü olmadığını ifade ederek, "Mısır yargısının, Hamas'ın terör örgütü olarak kabul edilmesi kararını dikkate almıyoruz" dedi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'nin Filistin ve İşgal Edilmiş Arap Topraklarından Sorumlu Yardımcısı Muhammmed Sabih, Mısır yargısının "Hamas'ın terör örgütü" kabul edilmesi yönündeki kararını dikkate almadıklarını belirtti.

Sabih, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Stratejik bir meselede yerel bir mahkemenin kararına göre davranmamızın uygun olmadığını düşünüyorum. Mısır yargısının, Hamas'ın terör örgütü olarak kabul edilmesi kararını dikkate almıyoruz" dedi.

Bu tür konularda bütüncül bir Arap kararı alınması gerektiğini vurgulayan Sabih şunları söyledi:

"Arap Birliği, hiçbir ülkede yerel mahkemelerin aldıkları kararlara ya da bazı grupların görüşlerine göre hareket etmez. Hamas, uluslararası kanunlara göre terör örgütü değil. BM sözleşmesi direnişin, toprağını işgal edenden geri alma noktasındaki meşru hakkını da vurguluyor. Bizim, Filistin halkının uzlaşıya ulaşması ve uluslararası desteğin sağlanması için tüm engelleri birlikte kaldırmamız gerekiyor."

Herhangi bir terör örgütünün Mısır'a saldırısının Arap Birliği nezdinde kabul edilebilir olmadığını da kaydeden Sabih, Mısır'ın konumuna her zaman saygı duyduklarını ifade etti.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, cumartesi günü Hamas hareketinin "terör örgütü" olarak kabul edilmesi yönünde karar almıştı. Mısır yargısı, 31 Ocak'ta da hareketin silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında benzer bir hüküm vermişti.