Arap Birliği Kudüs için Toplanıyor

Arap Birliği Kudüs için Toplanıyor

Filistin'in talebi üzerine Arap Birliği bugün İsrail'in Filistin saldırıları için olağanüstü toplantı yapacak

Arap Birliği'nin, "İsrail'in Kudüs'e yönelik saldırıları" karşısında Arap ülkelerinin atabileceği adımları görüşmek üzere daimi temsilciler düzeyinde bugün olağanüstü toplanacağı bildirildi.

Arap Birliği'nin Filistin'den Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabbih, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İsrail'in Kudüs'e yönelik saldırıları" karşısında Arap ülkelerinin atabileceği adımları görüşmek üzere Libya'nın başkanlığında yapılacak toplantının, Filistin devletinin talebi ve Mısır'ın desteğiyle düzenleneceğini söyledi.

İsrail igal güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın yaptığını ve oradaki Filistinlilere saldırıda bulunduğunu hatırlatan Sabbih, "Ürdün'ün, Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara ait mabetler üzerindeki muhafızlık görevinin sonlandırılması ve bu görevi İsrail'in devralması yönündeki çabaların ardından Kudüs'teki durum, daha da tehlikeli bir hal aldı" diye konuştu.

 İsrail parlamentosu Knesset'te, Mescid-i Aksa'nın İsrail hakimiyetine alınmasını görüşmek bir oturum düzenlenmesine karar verilmiş, ancak 1924'ten beri Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara ait mabetlerin yönetimi ve muhafızlığı görevini yürüten Ürdün'ün memnuniyetsizliği nedeniyle iptal edilmişti.

Ürdün, 1924 yılından itibaren Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara ait mabetlerin yönetimi ve muhafızlığı görevini sürdürüyor. Mescid-i Aksa'nın imamı Ürdün Evkaf Bakanlığı tarafından atanıyor.