Arap Birliği Acil  Olarak Toplandı

Arap Birliği Acil Olarak Toplandı

Arap Birliği dışişleri bakanları, Suudi Arabistan'ın daveti üzerine 'İran'ın bölgedeki müdahalelerini' görüşmek üzere Kahire'de olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.


Arap Birliği dışişleri bakanları, Suudi Arabistan'ın daveti üzerine 'İran'ın bölgedeki müdahalelerini' görüşmek üzere Kahire'de olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği merkezinde gerçekleştirilen toplantıda bakanlar, İran'ı Husilere füze tedarik etmekle suçlayarak, Tahran'ın bölgedeki müdahalelerini durdurmak için ortak bir Arap tutumu geliştirme çağrısında bulundu.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, toplantının açılış konuşmasında, İran'ın Yemen'e füze tedarik ettiğini ileri sürerek, 'Yemen'de çatışmaların başlamasından bu yana 332 balistik füze kullanıldı. Bu füzeler tek bir kaynaktan geliyor; o da İran. İran, Arap ülkelerinde birçok milis gücü destekliyor.' ifadelerinde bulundu.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife de Lübnan'a çağrıda bulunarak, 'Lübnan, Hizbullah'ın eylemleri ile Irak, Suriye, Yemen ve Bahreyn gibi komşu ülkelerdeki saldırılarına ilişkin tüm sorumluluğu üstlenmeli' şeklinde konuştu.

İran'ın Arap ulusal güvenliğini tehdit ettiğini söyleyen Al Halife, İran'ın bölgede çok fazla kolu olduğunu iddia etti. Bu kollardan birinin ise terörist olarak nitelediği Hizbullah olduğunu kaydetti.

Al Halife, İran'ın Arap ülkelerindeki uygulamalarında tehlikeli bir artış olduğunu söyleyerek bu durumun, İran'ın bölgedeki kollarıyla oluşturduğu tehdit karşısında ulusal güvenliğin nasıl korunacağına ilişkin Arap Birliği'ne bir sorumluluk yüklediğini kaydetti.

Kaynak : Sputnik