'Aramızda Sorun Yok'

'Aramızda Sorun Yok'

23 Nisan Çocuk Bayramı'nda gelenek olduğu üzere Başbakan Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna İlkokul öğrencisi Göker İnan oturdu. Erdoğan, devir teslimden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı ve 'Cumhurbaşkanıyla aramızda sorun yok' dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan Başbakanlık Merkez Bina'da çocuklarla bir araya geldi. Hemen yanındaki koltuğa bir günlüğüne 'Başbakan' olan 9 yaşındaki Göker İnan oturdu.

Erdoğan çocuklara şu sözlerle hitap etti:

"Meclis 94 yıl içinde hayallerini gerçekleştirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye'nin kalbidir. Göreve geldiğimizde 30 olan seçme ve seçilme yaşı 25'e indi. Seçilme yaşını 18'e indirmek istiyoruz. AB ülkelerinde seçme ve seçilme yaşı 18."

Başbakan Erdoğan bu sırada 9 yaşındaki Göker'e dönerek, "Sayın Başbakanım şimdi bu 18'i medya yazmaya başlar" diye espiri yaptı.

Erdoğan sözlerine, "Ne yapıyorsak sizlere daha iyi bir gelecek için. Her çocuğumuzu okulla buluşturmuş durumdayız." diyerek devam etti. Ders kitapalarının AK Parti'nin iktidarı döneminde ücretsiz dağıtılmaya başlandığını da ekledi.

"Ağaçlardan, sokaklardan asla kopmayın"

Erdoğan çocuklara öğütler de verdi.

"Çocuklara bilgisayarın ve internetin esiri olmayın. Onlar size değil siz onlara hükmedin. Ağaçlardan, topraktan, sokaklardan asla kopmayın. Gerektiğinde çamurun, çimenin üstünde yuvarlanın. Güzelim oyun saatleri bir ömre bedeldir. Ben de o günlere dönmek istiyorum ama mümkün değil. Ben de torunlarımla çimenlerin üstünde oynuyorum, bu hafta da oynadım. Büyüdüğünüzde oyuna fırsatınız olmayacak, şimdiden doya doya oynayın."

Erdoğan daha sonra, "Sözü Sayın Başbakan'a bırakıyorum" diyerek 9 yaşındaki Göker İnan'a döndü. Göker İnan Başbakan'a teşekkür etti, Başbakan da çocuğu öptü.

Ardından gazeteciler 'Küçük Başbakan'a sorular sordu.

Erdoğan, Twitter cevabını alkışladı

İlk soru cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgiliydi. 9 yaşındaki Göker İnan, "Ben kalkınca bunu, koltuğun gerçek sahibi olan Başbakan'a sorun" dedi. Erdoğan da, "Düşündü ama sözü de gediğine koydu."diyerek güldü.

9 yaşındaki Göker İnan, "Bunlar Başbakan olarak son fotoğraflarınız olur mu?" sorusuna ise, "Olur" diye cevap verdi.

Bir soru da sosyal paylaşım siteleriyle ilgili tartışmalardı. Göker İnan, "Twitter'ı biliyor musunuz? Tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna, "Biliyorum ama kullanmıyorum, ailem izin vermiyor." diye cevap verdi. Başbakan Erdoğan bu cevap üzerine gazetecilere, "Benden de alkış bekliyor musunuz?" diye sordu ve çocuğu alkışladı.

Son soru da, "Başkanlık tartışmaları var. Türkiye'nin ilk Başkanı olmak ister misiniz?" oldu. Göker İnan'dan, "İstemem, hayatımdan memnunum." cevabı geldi.

'Küçük Başbakan' cevapları kısa tutunca, Başbakan Tayyip Erdoğan gazetecilere, "Çok konuşandan da rahatsızsınız az konuşandan da... Anlamadım ki." dedi.

Soru-cevap bitince çocuklar Başbakan'a çiçek verdi, Başbakan da çocuklara hediyeler dağıttı.

Kaynak: Al Jazeera