Aramıza fitne giremeyeceğini gösterdik

Aramıza fitne giremeyeceğini gösterdik

Başbakan Davutoğlu, son 15 günlük süreçte, omuzlar yan yana geldiğinde araya girecek bir fitnenin de olamayacağını siyasi tavır olarak gösterdiklerini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümet güven oylamasının ardından AK Parti grubuna parti genel merkezinde teşekkür yemeği verdi.

Davutoğlu, son 1,5 yıl içinde Gezi olayları ve 17 Aralık provokasyonlarına karşı dışa dönük çok mücadele verdiklerini anlattı.

Davutoğlu, ihtilaf yaşanacağını düşünenlere 1. Olağanüstü kongre öncesi ve sonrasında en güzel cevabı verdiklerini belirterek, " Siyasi tavır olarak gösterdik ki omuzlarımız yan yana geldiğinde o omuzların arasına girecek fitne olamaz" dedi.

Hükümet programını 4-5 günde yazdıklarını, çünkü ellerinde bir müktesebat bulunduğunu dile getiren Davutoğlu, "Yeni Türkiye bu müktesebatın üzerinde yükselecek" dedi.

AK Parti olarak tatil yapmadan yoğun bir dönemi geçirdiklerini ifade eden Davutoğlu ancak atama bekleyen öğretmenler, madencilerimiz ve kamu alacaklarının yeniden yapılanması konusunda vatandaşların beklentisi olduğunu, bunu karşılamak için Torba Yasa'yı çıkarmak üzere Pazartesi günü TBMM'yi toplantıya çağırdıklarını anımsattı. Davutoğlu, "Muhalefet partilerimizle omuz omuza verelim ve en kısa sürede Torba Yasa'yı Meclis'ten geçirelim" diye konuştu.
AA