Arakanda Müslüman Aile Katledildi

Arakanda Müslüman Aile Katledildi

Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslüman bir ailenin fertleri, Budist çetelerde evden çıkartılıp sopa ve taşlarla linç edildi.

Güneydoğu Asya ülkelerinden Myanmar'ın Rakhine (Arakan) eyaletinde Rohingyalı Müslümanlara Hükümet ve Budist çetelerce baskı ve ayrımcılık dışında dehşet verici zulüm ve katliamlar uygulanıyor.
Budist çetelerin hükümet desteğiyle Rohingya Müslümanlarına yönelik baskıları günden güne artarken bölgeden aktarılan yeni görüntülerde, yaşanan dehşet açıkça görülüyor.
Budist çeteler tarafından sürekli hedef alınan Rohingya Müslümanları bu seferde yaşadıkları evlerinden çıkartılarak katledildi.
Yayınlanan dehşet verici görüntülerde, bölgede toplanan Budist çetelerin Müslümanların evlerine saldırdıkları yakaladıkları kadın ve çocuklar dahil tüm herkesi sopa ve taşlarla linç ederek öldürdüğü görülüyor.
Arakan'da yaşayan Budist çeteler, Müslüman bölge halkına adeta kan kusturmaya devam ediyor.
KEYFİ TUTUKLAMA SONRASI İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLÜYORLAR

Sık sık bu tür insanlık dışı uygulamaların yaşandığı Arakan bölgesinde ,güvenlik güçlerinin keyfi olarak baskınlar düzenlediği ve birçok kişiyi tutukladığı biliniyor. Hükümet güçlerinin tutuklu Arakanlıları ağır işkencelerden geçirdiği öyle ki işkenceler arasında genital bölgelere darbe, demir çubukla cinsel tacizin uygulandığı ve öldürdüğü belirtiliyor.
MÜSLÜMANLARA İBADET VE YAŞAM HAKKI TANINMIYOR

Hükümetin ve Budist rahiplerin kışkırtmasıyla Müslümanlara ait ev ve işyerleri sürekli yağmalanırken ibadet özgürlüğü dahi kısıtlanmaya çalışılıyor. Bölgede birçok camii Budist çeteler tarafından ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiş durumda.
ARAKAN'DA BEBEKLER DOĞDUĞU AN ANNESİZ KALABİLİYOR

Arakanlı Müslümanlar, Budist çetelerin baskı ve zulümlerden kaçıp sığındıkları kamplarda hijyenden uzak ilaç ve gıda yetersizli içerisinde hayata tutunmaya çalışıyor.
Kampta yaşayanlar ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği yüzünden tedavi edilemediği için ağır kan kaybından veya türlü hastalıklardan hayatını kaybediyor.
Rohingya Müslümanları 2012 yılında Budist çetelerin başlatmış olduğu kitlesel katliamlardan kaçarak derme çatma bambudan yapılan kamplarda su ve gıda eksikliğiyle yaşamak zorunda bırakılmıştı.
Bölgede korku içerisinde yaşayan Müslümanlar bir taraftan Budist çetelerce rahatsız edilirken diğer taraftanda uygulanan ayrımcılık üzerüne sefaletin ve açlığın pençesinde yaşam mücadelesi veriyor.
140 BİNDEN FAZLA MÜSLÜMAN BÖLGEDEN KAÇMAK ZORUNDA KALDI

Yaşanan olaylarda bölgede yaşayan 140 binden fazla Arakanlı Müslüman, evlerini terk etmiş kimi çadırlarda yaşam mücadelesi verirken kimi de yakın ülkelere sığınmak zorunda bırakılmıştı.
Deniz yoluyla bambudan yapılan teknelerle kaçmak isteyen en az 500 kişi ise boğularak can verdiği kayıtlara geçmişti.
Myanmar'da Budist çetelerin Rohingya Müslümanlarına yönelik uyguladığı etnik temizlik ve insanlığa karşı işlenen suçlarına dair

KAYANAK: ıslah haber