Arakan'da Cami Baskını

Arakan'da Cami Baskını

Myanmar hükûmetince her türlü zulme maruz bırakılan Arakanlı Müslümanlara yönelik baskılar devam ediyor!

Myanmar hükûmetine bağlı emniyet güçleri, çeşitli entrikalarla ev ve cami baskınları gerçekleştirerek Müslüman halka korku salmaya çalışıyor.

Arakan Haber Ajansı'nın verdiği bilgilere göre Myanmar polisi, Mangadu şehrinin güneyinde yer alan Vashafaru Mahallesi'ndeki bazı câmîlere baskın düzenledi. Polislerin, cemeate zarar verdikleri ve namaz kılanlara saldırdıkları da verilen bilgiler arasında.

Polisin Arakanlı Müslümanları tutuklanma ve hapse atılmayla tehdit ettiği ve sel olaylarından zarar gören câmîlerin restore edilmesi ve tuvaletlerin tadilatının yapılmasını suç addederek yarım milyon kyata varan para cezasının ödenmesini istediği bildirildi.

MÜSLÜMANLARIN EĞİTİM HAKKI KISITLANIYOR!

Müslüman halka yaşam hakkı tanımayan Myanmar hükûmeti, devlet okullarında Arakanlı öğrencilerden fahiş eğitim ücreti talep ediyor.

Arakanlılar, çocuklarının okula devam edebilmesi veya yeni kayıt olabilmeleri için devlet okullarının fahiş eğitim ücreti istemesinden yakınıyor.

Ajans muhabiri, bu işlemin yasalara aykırı olduğunu, hükûmet tarafından dayatılan bu eğitim masrafının ekonomik ambargo altındaki Arakanlıların omuzlarına ağır bir yük olduğunu söylüyor.

Ayrıca Burma hükûmetinin 2012 yılında yaşanan şiddet olaylarından sonra Arakanlı Müslümanlara ait İslâmî okulları kapatması da dikkat çekici bir durum.