Arakan'da 15 günlük bebeği yaktılar

Arakan'da 15 günlük bebeği yaktılar

Arakan'da Budist çeteler tarafından sistematik bir şekilde Müslümanlara karşı uygulanan saldırılar şiddetli şekilde devam ediyor.

Arakan’da Budist çeteler tarafından sistematik bir şekilde Müslümanlara karşı uygulanan saldırılar şiddetli şekilde devam ediyor.

Rohingya haber ajansı geçtiğimiz Çarşamba günü bölgede bulunan 12 kampta aynı anda yangın çıktığını ve 15 günlük bir bebeğin yanarak hayatını kaybettiğini duyurdu. Çıkan yangının nedeni tam olarak bilinmese de 12 kampta aynı anda çıkması ise şüpheleri kasıtlı bir saldırı olduğuna çektiği kaydedildi.

Haziran 2012’de Arakan’da başlayan şiddet olayları sonrasında 150 binden fazla Müslüman Arakanlı zorla kamplara yerleştirilerek zor şartlarda yaşamaya mecbur bırakılmıştı.

Bölgede Müslüman ülkelerden gelen kuruluşlar tarafından bambu ve kamıştan birbirine yakın yapılmış evlerden oluşan 12 kamp bulunuyor. Bu kamplarda çoğu zaman aç, susuz ve hasta yaşayan Arakanlı Müslümanlar, zor günler geçirdiği gibi süreklide Budist çeteler tarafından rahatsız ediyor.