Anti Balaka'dan Müslümanlara Şiddet

Anti Balaka'dan Müslümanlara Şiddet

Orta Afrika'da Fransa'nın desteklediği Anti Balaka, bölgedeki adaylarının kazanabilmesi için Müslümanlara saldırmaya devam ediyor.

Orta Afrika'da Fransa'nın desteklediği Anti Balaka, bölgedeki adaylarının kazanabilmesi için Müslümanlara saldırmaya devam ediyor.

Müslüman Seleka grubu bu seçimlerde oy kullanmayarak protesto yoluna giriyor. Bölgedeki en büyük problemin Fransa olduğunu ifade eden Orta Afrikalı akademisyen İsa Ramazan, “Fransa yeri geliyor Anti Balaka'yı kışkırtıyor, Müslümanların vahşice ölümüne sebep oluyor, yeri geliyor seçimlere karışarak Müslümanların bölgede söz sahibi olmasını engelliyor” dedi.

FRANSA ANTİ BALAKA'YI SİLAHLANDIRMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Hristiyan Anti Balaka ve Müslüman Seleka arasında yaşanan çatışmaları hatırlatan Ramazan, “Fransa bu olayları bahane edip ülkemize girdi” dedi. İsa Ramazan barışı sağlayacağını söyleyip Müslümanların silahlarını toplatan Fransa'nın, bu silahları Anti Balaka'ya verdiğini ifade etti. Öte yandan Müslümanların silahlarının toplatıldığı gün Anti Balaka'nın büyük bir katliam gerçekleştirdiğini anımsatan Ramazan şöyle konuştu: "Bir şehirde 478 camiden sadece üç tanesi kaldı. Bizler o zaman anladık ki Fransa, Anti Balaka'dan açık açık şunu istiyordu: Müslümanları bu bölgeden temizleyin!”

İKİ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜLER

Yaşanan olaylar neticesinde ailesinin başkent Bangi'de mahsur kaldığını ve iki kardeşinin öldürüldüğünü söyleyen İssa Ramazan, “Ailemin akıbetini telefonla öğrenmeye çalışıyorum ama çok tedirginler. Babamla konuştum 5 bin kişilik bir kamp kurmuşlar o kampta hapis kalmışlar, dışarı çıkamıyorlar çıktıkları an öldürülüyorlar. Kamptaki hayat şartları çok kötü. Babamı, en son 3 yıl önce gördüm. Anti Balaka yüzünden iki kardeşimi ve arkadaşlarımı kaybettim” dedi.