Antalya'da Suriyelilerin evlerine saldırı

Antalya'da Suriyelilerin evlerine saldırı

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde tarım işçileri arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı. Suriyeliler saldırdı söylentisi üzerine 200 kişilik bir grup Suriyelilerin ev ve araçla

Suriyelilerin işçileri yaraladığı söylentisi üzerine sığınmacıların kaldığı mahalleye giden yaklaşık 200 kişilik bir grup evlere ve araçlara zarar verdi.

Suriyelilerin tarım işçiliği yapanlar hariç 'turizm beldesi' olması gerekçesiyle şehirden atılacağı yönündeki haberlerle gündeme gelen Antalya'da Suriyeli tarım işçileri saldırıya uğradı!

Olay, saat 18.00 sıralarında Manavgat’ın Taşağıl Mahallesi’nde meydana geldi.

Farklı yerlerde çalışan ve evlerine dönen tarım işçilerinin bulunduğu 2 minibüs yolda peşpeşe ilerlemeye başladı.

Bu sırada, öndeki minibüsten iddiaya göre yola düşen merdiven nedeniyle arkadaki minibüs kaza atlattı. 

Olayın ardından işçiler araçlarından inerek tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 2’si kadın 5 kişi yaralandı.

Yaralanan, Şaban Çınar (22), Ferhat Kızgın (15), Menekşe Çınar (50) ve Elif Fakir (52) Serik Devlet Hastanesi’ne, Fesih Öztop (21) ise Manavgat Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

Olayın ardından, ‘Suriyelilerle Beşkonaklı işçiler kavga etti’ söylentisi yayılması üzerine Taşağıl’da toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, sığınmacılara ait evlerle araçlara zarar verdi.

Olayda 4 evle 2 minibüste maddi zarar oluştu.

İhbar üzerine gelen jandarmanın müdahalesiyle olaylar daha fazla büyümeden önlendi.

Jandarma tedbir amacıyla Suriyelilerin bulunduğu evlerin çevresinde önlem aldı. 

Olayı duyan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ufuk Aruk ve Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen de bölgeye gelerek bilgi aldı.

Başkan Sözen halkı sakinleştirmeye çalışırken, yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu söyledi.

Olaylar jandarmanın araya girmesiyle daha fazla büyümeden engellenirken gece saatlerinde mahallede yaşayan ve sayılarının 70 olduğu tahmin edilen Suriyeliler, kontrollü bir şekilde mahalleden çıkartıldı. Suriyeliler'in çıktıkları evlerden geriye kırık camlar, bıraktıkları terlikler ve birkaç yatakları ve yastıkları kaldı.

Olaylı gecenin ardından Taşağıl, bugün sakin ve sıradan bir gün geçirdi. Gece yaşanan olayların sessizliği hissedilirken evlerin tahrip edildiği 19 Mayıs Caddesi'ne yakın iki noktada jandarma nöbetine gün boyu devam etti.

Taşağıl'da evini Suriyelilere kiraya veren ve gece yaşanan olaylarda evi tahrip olan Hüseyin Çelik, kavganın Taşağıl'da çalışan Şanlıurfalı işçilerle mahalleye yakın Beşkonak bölgesinden gelen işçiler arasında çıktığını anlattı. Olayın bir anda alevlendiğini ve Eylül ayından bu yana evinde oturan Suriyelileri hedef aldığını kaydeden Çelik, “Benim evlerde kalan Suriyelilere Valilik kanalıyla emir geldi. Asker bize kağıdı verdi. Bir hafta önce geldi. Bu ayın 25'inde gitmeleri isteniyordu. Bunun için hazırlık yapıyorlardı. Bugüne kadar bunların hiçbir kötü hareketini görmedik. İki aydır zeytin topluyorlardı. Nar topladılar. Şimdi de portakal işine gireceklerdi. Kendi ekmeklerini kazanmak için buradalardı" diye konuştu.

Olayların yaşandığı sokakta oturan 75 yaşındaki Dudu Çelik ise dün gece yaşananları “Harp" diyerek özetledi. (DHA)