Antalya'da Rus Uyruklu 3 IŞİD'li Gözaltında

Antalya'da Rus Uyruklu 3 IŞİD'li Gözaltında

İzmir, Konya ve Antalya'da IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Antalya'da gözaltına alınan 3 kişi Rus uyruklu çıktı. Konya'da gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Sutlanahmet'teki kanlı saldırının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriIŞİD'e yönelik operasyonlar için düğmeye bastı. Bu sabahAntalyaİzmir ve Konya'ya belirlenen adreslere baskınlar düzenlendi.

ANTAL'YA'DA 3 RUS UYRUKLU ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Antalya'da terör örgütü IŞİD'e yönelik yapılan operasyonda Rus uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Sultanahmet'teki saldırının ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Döşemealtı ilçesinde bir müstakil eve terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenledi.


(Operasyon sırasında bazı polislerin eve girerken galoş giydiği, bazılarının ise ayakkabılarını çıkardıkları görüldü.)

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda Rus uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.

POLİS EVİ DİDİK DİDİK ARADI

Gözaltına alınan K.B.,Z.K. ve A.S. sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, evde yapılan aramada, çok sayıda örgütsel döküman ve CD'nin ele geçirildiği bildirildi.

Zanlılar, Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İZMİR'DE 6 KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir'de terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda altı kişi gözaltına alındı.



Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde terör örgütü IŞİD'e yönelik olarak, belirlenen altı adrese operasyon düzenledi. Terör örgütüne üye kazandıran ve çatışma bölgelerine gönderen kişilerin de bulunduğu öğrenilen zanlılar gözaltına alındı. Aramalarda örgüt dökümanı, av tüfekleri ve atış talimlerinde kullanıldığı belirtilen havalı tabancalar ele geçirildi.

KONYA'DA, 4 ZANLI TUTUKLANDI

Konya'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda yakalanan 4 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bir grubun terör örgütü IŞİD ile bağlantısı olduğunu belirledi.

Toplanan delillerin ardından harekete geçen ekipler, kent merkezindeki 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda A.S, A.T, M.Y. ve M.E'yi gözaltına aldı. Aramada, dijital dokümanlara el konulduğu öğrenildi.

Örgüte eleman ve lojistik destek sağladıkları iddia edilen zanlıların, çatışma bölgelerindeki terör örgütü üyeleriyle irtibat halinde oldukları belirtildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlı, tutuklandı.