Antalya'da 6 büyüklüğünde deprem

Antalya'da 6 büyüklüğünde deprem

Antalya açıklarında saat 17.21'de 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinden yapılan açıklamaya göre, merkez üstü Akdeniz olan bir deprem meydana geldi.
 
Deprem, Antalya kent merkezinin yanı sıra Serik, Kumluca, Kemer ve Manavgat ilçelerinde de hissedildi. Öte yandan KKTC, Adana, Mersin, Hatay, Konya'da da hissedildiği belirtildi.
 
Herhangi bir olumsuzluk yok
 
Depremin hissedilmesinin ardından bazı vatandaşlar evlerinden ve iş yerlerinden dışarı çıktı.
 
AFAD'dan sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, şu ana kadar kendilerine ulaşmış herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.
 
Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde, depremin, yerin 11 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bilgisine yer verildi.
 
Kandilli Rasathanesi UDİM Müdürü Kalafat
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, Antalya'daki depreme ilişkin, "Derin odaklı bir deprem. Dolayısıyla daha geniş bir alanda hissedilebilir ama tahrip gücü daha az bir deprem" dedi.
 
Kalafat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Körfezi'nde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin derin odaklı bir deprem olduğunu söyledi.
 
Doğan Kalafat, "Dolayısıyla daha geniş bir alanda hissedilebilir ama tahrip gücü daha az bir deprem. Antalya Körfezi bölgenin en aktif yerlerinden bir tanesi. Dolayısıyla bu depremden sonra daha küçük artçı depremlerin olması muhtemel. Ama bu depremin özellikle ülke karasında, yani bizde herhangi bir hasara veya can kaybına neden olmasını beklemiyoruz. Manavgat'tan da 90 kilometre uzaklıkta" şeklinde konuştu.