Annelerin umutlu bekleyişi sürüyor

Annelerin umutlu bekleyişi sürüyor

Diyarbakır'da eylemlerini sürdüren aileler dün alınan iyi haber ile umutlarını arttırdı.

Diyarbakır’da PKK tarafından kaçırılançocuklarının serbest bırakılması için Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde 19 Mayıs tarihinde eylem başlatananneler, dün serbest kalan 3 çocuk ile birlikte umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde başlatılan ve daha sonra cadde ortasındaki refüjde eylemlerini sürdüren aileler dün alınan iyi haber ile umutlarını arttırdı. Dün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 çocuğun bulunmasının ardından eylem yapanlara 2 yeni aile daha katıldı. Cadde ortasındaki refüjde eylemlerini sürdüren aileler, serbest kalan çocuklarla birlikte umutlarının yeşerdiğini ve tüm aileler adına çok sevindiklerini açıkladı.

“ÇOCUKLAR GELDİ UMUDUMUZ ARTTI”

1 yıl önce kızı kaçırılan ve bir daha haber alamayan acılı anne Mukaddes Yapıcı, bu olayın kendilerini çok sevindirdiğini söyledi. 15 yaşındayken kaçırılan kızı Zehra Yapıcı için eylemini sürdüren acılı anne Mukaddes Yapıcı, “O çocuklar geldi, umudumuz daha çok arttı. İnşallah darısı bizim başımıza. Herkesten yardım bekliyoruz, çocuklarımızı istiyoruz, barış istiyoruz. Çocuklarımız bir an önce evlerine gelsinler. Artık dayanamıyoruz. Bizim de psikolojimiz bozuldu. Bulunan üç çocuk bizde umut oluşturdu. İnşallah darısı diğer annelerin başına. İnşallah biz de çocuklarımıza kavuşuruz” dedi.

“PARA İÇİN EYLEM YAPTIĞIMIZ KESİNLİKLE YALAN”

Hakkari’de bulunan çocuklara çok sevindiklerini söyleyen Erzurumlu Lütfiye Bozoğlu 19 yaşındaki çocuğu bulunana kadar eylemini sürdüreceğini söyledi. Lütfiye Bozoğlu, “Bulunan çocuklar bizleri çok sevindirdi. İnşallah bizim başımıza da gelecek tüm anneler olarak çok umutlandık. Biz de bunu istiyoruz. Erzurum’dan geldim. Siyaset için, para için gelmedim. Sadece oğlumu istiyorum. Diyorlar ki ‘Size para vermişler, eylem yapıyorsunuz’ bu kesinlikle yalan. Sadece oğlum için geldim. Başka bir şey istemiyorum. Oğlum için canımı feda ederim, oğlumu almadan eylemi sonuna kadar sürdüreceğim” diye konuştu.

KAYBOLAN İKİ KIZI İÇİN EYLEME KATILDI

Gaziantep’ten gelerek Diyarbakır’daki eyleme katılan Bedriye Günlügöl isimli anne iki kızının Mayıs ayında ortadan kaybolduğunu ve bundan dolayı eyleme katıldığını söyledi. Kızlarından Perihan Gönlügöl’ün Samsun’da özel bir dershanede matematik öğretmeni, diğer kızı Hayriye Neslihan Günlügöl’ün de Sivas’ta üniversite öğrencisi olduğunu belirten acılı anne, Hayriye Neslihan’ın 4 Mayıs, Perihan’ın ise 9 Mayıs tarihinde ortadan kaybolduğunu söyledi. Gönlügöl, “Çocukların bulunması elbette bizleri çok sevindirdi. Bütün anneler adına konuşuyorum çok umutluyuz. Biz de çocuklarımızın bulunmasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Mersin’den Diyarbakır’daki eyleme katılmak üzere bu sabah gelen Esra Turan ise, yeğeni İlhan Turan için burada olduğunu söyledi. Turan, “Tek benim değil, buradaki tüm abla ve annelerin çocuklarının bulunmasını istiyorum. Eyleme bu sabah katıldım” dedi.

Kaynak: İHA