'Anlaşmamız var, ABD Gülen’i iade Edecek'

'Anlaşmamız var, ABD Gülen’i iade Edecek'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ikili yasal anlaşmalardan dolayı ABD’nin, FETÖ lideri Gülen’i iade edeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ikili yasal anlaşmalardan dolayı ABD’nin Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) lideri Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade edeceğini söyledi.

Çavuşoğlu, iade için Adalet Bakanlığı’nın çalışmasını tamamlamasını beklediklerini söyledi.
Adalet Bakanlığı’nın çalışması bitince Kırmızı Bülten yayınlanması ve  iade talebinde bulunulması için resmi işlemlerin yapılacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı olarak konuyu çok yakından takip ettiklerini kaydetti.
ABD’nin, Gülen’in Türkiye’ye iadesi talebini yerine getireceğine inandığını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi: “Bizim Amerika ile bu konuda anlaşmamız ve işbirliğimiz var. Onlardan bir talep olduğu zaman biz yerine getiriyoruz, onlar da bizim taleplerimizi yerine getiriyor. Dolayısıyla anlaşmamız ve Kırmızı Bülten ile resmi talep gerekçelerimiz doğrultusunda Amerika’nın iade işlemini yapmasını bekliyoruz. Bizim talebimiz Gülen’in ABD topraklarından çıkarılması değil Türkiye’ye iadesidir. Çünkü şu anda Türkiye’de, Fethullah Gülen ile ilgili açılmış davalar var, alınmış yargı kararları var. Hukuka uygun bir şekilde verilen bu mahkeme kararlarıyla talebimizi yapıyoruz. Dolayısıyla bizim isteğimiz Türkiye’ye iade edilmesi ve burada yargılanması, sorgulanması, sürecin tam işlemesidir.” (Bugün - Fatih Dağistanlı)