Anket Sonuçları Hamas'ı İşaret Ediyor

Anket Sonuçları Hamas'ı İşaret Ediyor

Heniyye Rakiplerinden Önde ve Hamas Seçimleri Kazanacak...

Filistin halkının siyasi eğilimini ölçmek üzere yapılan kamuoyu araştırması bugün seçim yapılması halinde İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın oyların yüzde 61'ini alacağını gösterdi. 

Filistin Politika ve Eğilim Araştırmaları Merkezi tarafından Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde bin kişi üzerinde gerçekleştirilen ankete katılanların yüzde 61'i, Filistin Devlet Başkanlığı için Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'ye oy vereceğini söyledi.

Anket sonuçlarına göre, olası bir seçimde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ise oyların ancak yüzde 32'sini alacak. Gazze Şeridi'nde Heniyye'ye oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 53, Batı Yaka'da yüzde 66 olurken, Abbas için ise bu durum Gazze Şeridi'nde yüzde 43, Batı Yaka'da yüzde 25 oldu.

Anket sonuçlarına göre ayrıca milletvekili seçimi olması halinde katılım oranı yüzde 78 olacak ve Hamas oyların yüzde 46'sını alacak. Buna karşılık Fetih'in oy oranı ise yüzde 31'de kalacak. Anket sonuçları, yüzde 17 oranında bir kararsız seçmen olduğunu gösterirken, Hamas ve Fetih dışındaki partilere oy vereceğini söyleyen Filistinlerin oranı ise yüzde 7. Ankete katılanların yüzde 69'u seçimlerin önümüzdeki 6 ay içerisinde yapılmasını istiyor.

Öte yandan anket sonuçlarına göre Filistinlilerin yüzde 79'u, Hamas'ın savaşı kazandığını ve savaşın başlamasından İsrail'in sorumlu olduğunu düşünüyor. Aynı merkez tarafından iki ay önce yapılan başka bir kamuoyu araştırmasında Hamas'ın oyları yüzde 32, Fetih'in ise yüzde 42 olarak çıkmıştı.

Filistinhaber.com