Anket: Filistinlilerin Çoğunluğu Kudüs İntifadası’nı Destekliyor

Anket: Filistinlilerin Çoğunluğu Kudüs İntifadası’nı Destekliyor

Arap Dünyası Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (AWRAD)’ın işgal altındaki topraklarda Mescidi Aksa için başlatılan Kudüs İntifadası ile ilgili yaptığı ankete göre halkın büyük çoğunluğu intifadaya destek veriyor

Arap Dünyası Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (AWRAD)’ın işgal altındaki topraklarda Mescidi Aksa için başlatılan Kudüs İntifadası ile ilgili yaptığı ankete göre halkın büyük çoğunluğu intifadaya destek veriyor. Enstitü, Temmuz 2015 tarihinde yapılan ankette halkın üçüncü bir intifadaya desteğinin %26 oranında iken 21-23 Ekim tarihlerinde yaptıkları ankette bu oranın %63’e çıktığını belirtti.

Yapılan anketle ilgili dün (5 Kasım Perşembe) yayınlanan raporda şu bilgiler paylaşıldı:

Batı Yaka ve Gazze’de 1200 kişiyle çalışma yapıldı. Yeni bir intifadaya karşı çıkanların oranı %33’te kalırken, %68’i işgal askerleriyle çatışma çağrılarına yanıt vermeyeceğini belirtti.

Seçimlerle ilgili bir soruya ise, Batı Yaka halkının %40’ı ve Gazze halkının %23’ü kime oy vereceklerini bilmediklerini veya oy kullanmayacaklarını belirtirken, önümüzdeki dönemde yapılacak bir seçimde kararsızların oyları belirleyici olacak.

Ankete katılanlardan %32’si Mahmud Abbas’a oy vereceğini söylerken, %30’u Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye’ye oy vereceğini ifade etti. Kararsızların oranı ise %38.

Katılımcıların %64’ü Oslo İlkeler Anlaşması’nın bozulmasını desteklediğini belirtirken, yine çoğunluk İsrail ile yapılan güvenlik işbirliğinin sonlandırılmasını istiyor. .

Ankete katılanların %65’i Filistin’de gelecekle ilgili iyimser olduğunu söylerken, Batı Yaka’da katılımcıların %64’ü güvenlik ortamının kalmadığını ifade etti.