Ankarayı Sallayan Melih Gökçek İddiası

Ankarayı Sallayan Melih Gökçek İddiası

MHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Melih Gökçek olacağı öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu'nun bugünkü oturumunda İyi Parti’nin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgil verdiği araştırma önergesi kabul edildi. Araştırma önergesine AKP’li milletvekillerinden 135 ret oyu gelirken; CHP, HDP, MHP, İyi Parti’den 145 milletvekili kabul oyu verdi. MHP'nin de desteğiyle önergenin kabul edilmesi 'muhalefetin başarısı' olarak yorumlandı.

Önergenin genel kurulda gündeme alınmasından sonraki süreçte Meclis yeniden komisyon konusunda görüşme yapacak ve oylama gerçekleştirecek.

Önerge, İyi Parti tarafından sunulmuştu.

Erdoğan ne demişti?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, EYT yasasıyla ilgili olarak geçen günlerde şunları söylemişti:

"Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur.

20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak bir kişi 40 yıl çalışmadan devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacaktır demektir. Böyle şey olur mu? Buna dünyanın hiçbir ülkesinin sosyal güvenlik sistemi dayanamaz. Zaten oralarda da böyle bir uygulama yok. Ortalama insan ömrünün 60 yaşı dahi bulmadığı dönemlerde 40'lı yaşlarda emekli olmanın belki bir izahı vardı ama bugün ülkemizde ortalama insan ömrü 78'i geride bıraktı."