Ankara'daki Saldırısına İlişkin Soruşturmada 5 Kişi Tutuklandı

Ankara'daki Saldırısına İlişkin Soruşturmada 5 Kişi Tutuklandı

Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 6 kişiden 5'i tutuklandı.

Kızılay'da 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin soruşturma çerçevesinde yakalanan ve bu sabah adliyeye getirilen 9 şüpheli, soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

Savcılar, ifade işlemlerinin ardından şüphelilerden Velat Cin, Mehmet Veysi Dolaşan, Halil İbrahim Demirer, Baran Ergin ve Uğur Ayçil'i, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "nitelikli insan öldürme" ve "nitelikli insan öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

5 şüpheli tutuklandı

Nöbetçi Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Velat Cin, Mehmet Veysi Dolaşan, Halil İbrahim Demirer, Baran Ergin ve Uğur Ayçil’in tutuklanmalarına karar verildi.

Hakimlik, tutuklama talebiyle sevk edilen şüphelilerden Hüsamettin B'nin üzerine atılı suçların niteliği, mevcut delil durumu ve kaçma ihtimalinin bulunmadığından tutuklama talebinin reddine karar vererek şüphelinin haftada 3 gün imza vermesi karşılığında adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Savcılıkça serbest bırakılan ancak "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve yardım etmek" suçunu işledikleri yönünde deliller bulunduğu gerekçesiyle adli kontrol uygulaması talep edilen şüphelilerden S.D, M.K. ve H.Y. ise "belirlenen yerlere başvurmak" ve "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakıldı. 

AA