Ankara'daki Barikat Olay Oldu

Ankara'daki Barikat Olay Oldu

Ankara’da Sıhhiye ve Kızılay meydanları arasında bölünen 1 Mayıs için tüm hazırlıklar tamam...

ANKARA'da valilik 1 Mayıs kutlamaları için Sıhhiye ve Tandoğan Meydanları için izin verirken Kızılay Meydanı'nda kutlamaya izin verilmedi. 

Valiliğin yasağı sonrası Kızılay ile Sıhhiyearası geçişler kapatıldı. Polisin Ankara'da kurduğu ve cezaevi kapısı gibi barikat ise görenleri şaşırttı. 

Ankara'da güvenlik 5 bin polis 25 toma ve akreple sağlanıyor.

ANKARA 1 MAYIS POLİS BARİKAT.jpg


TANSİYON YÜKSELİYOR


11.00 Ankara’da 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen yurttaşlar Kızılay Meydanı'nda Gezi direnişinde yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yere karanfil bırakmak istedi. Polis gruba izin vermedi, tansiyon yükseliyor.10.28 Başkentte polis, Sıhhiye-Kızılay arasına adeta duvar gibi bir barikat yerleştirdi. 

09.32 Çankaya Belediyesi’nde işten atılan Ömür Tekin ile Güvenlik-Sen ve Umut-Sen üyeleri Çankaya Belediyesi önündeki direniş alanında.

08.20 Ankara'da Ethem Sarısülük'un vurulduğu yere karanfil bırakmak isteyen tertip komitesinin önü polis tarafından kesildi.

08.09 Güvenpark’taki havuzun çevresinde polisler konuşlandırılmaya başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde TOMA’ların suyunun bitmesi durumunda destek olması için iki itfaiye yer alıyor.

07.56 Güvenpark’taki dolmuş ve otobüs durakları boşaltıldı. Dolmuşlar için merkez olarak TBMM Kavşağı belirlendi.

07.47 Kurtuluş-Kolej-Kızılay hattında olağandışı bir hareketlilik yok.

ANKARA'DA NELER OLUYOR?

Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Liseli Genç Umut, Politeknik, Devrimci Öğretmen, Devrimci Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları, DHF, Partizan, Alınteri, Mücadele Birliği, BDSP, Öğrenci Dayanışması, Güvenlik-Sen, Umut-Sen, ÇHD Ankara Şubesi, Devrimci 78’liler, Afsad, ODTÜ’lüler, Cebeci Öğrencileri, Kuğulu direnişçileri, 100. Yıl İnisiyatifi, Anıtpark Forumu ve Batıkent’ten dört mahalle meclisi Kızılay çağrısı yapmış, buluşma saati 12.30 Güvenpark olarak belirlenmişti.

Sıhhiye Meydanı’ndaki mitingde de bölünme yaşanmış, tertip komitesinde olacağını duyuran Türk-İş, 1 Mayıs’a bir hafta kala Tandoğan Meydanı’na gitme kararı almıştı.