Ankara'da Batıkent Metorusunu Su Bastı

Ankara'da Batıkent Metorusunu Su Bastı

Meteoroloji, Başkent Ankara için sel, baskın ve yıldırım uyarısı yaparken şiddetli yağış nedeniyle Batıkent metrosunu su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15:45 itibariyle yağış beklenen Başkent için ilgililerin ve vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını isterken şiddetli yağış nedeniyle Batıkent metrosunu su bastı. Sosyal medyada Ankaralılar "Ankara'ya Marmaray geldi" yorumunu yaptılar.

BATIKENT METROSUNU SU BASTI

Ankara'yı etkisi altına alan sağanak yağışın ardından Batıkent metro istasyonunu su bastı. İstasyonun tavanının su alması nedeniyle platform üzerindeki yolcular zor anlar yaşadı. İstasyonda çekilen fotoğraflar Twitter'da paylaşıldı.

"VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLSUN"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de, Ankara'da görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli olması beklendiğini açıkladı. Oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.MAKİNELER KULLANILMAZ HALE GELDİ

Öte yandan Başkent'te etkili olan sağanak yağış nedeniyle Ostim Sanayi Bölgesi'ndeki iş yerlerini su bastı. Yollarda biriken su nedeniyle birçok araç mahsur kaldı. İş yerlerini su basan bazı vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su basan yerlerde tahliye çalışması yaptı. İş yerlerinde kullanılan makineler kullanılamaz hale geldi.

"1 MİLYON ZARAR VAR"

Torna tesviye işi yapan firma müdürü Serkan Akderim, Yağan yağmur sonrası sele maruz kaldıklarını ve 1 milyon lira zararlarının olduğunu belirterek, "15 dakikalık yağmur ve dolu yağması ile bir anda sele maruz kaldık. Bizim bulunduğumuz bölge Ostim'in çukur bölgesinde yer alıyor. Dükkanın önünde bulunan yol iki sefer tadilat gördü. Her yağmurda bunu yaşıyoruz. Siensi tezgahı su içerisinde kaldı, tahmin zararı 1 milyon lira. Bir tek mağdur biz değiliz, yaklaşık burada 25 dükkan var. Şuan hepsi su doldu. Bunun önlemi daha alınamaz mıydı. Su çekildikten sonra tezgah yaklaşık 3 ay tadilat görecek. 3 ay tezgahı çalıştıramayacağız. Bu bizim için büyük bir zarar. Belki de yaptıramayacağız" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Maden arama şirketi çalışanı Ayhan Uçar ise, sel nedeniyle örneklerin su altında kaldığını ifade ederek, "Biz her sene bu sorunu yaşıyoruz. Çözüm bulamadılar. Dükkanın hali ortada, yetkililerden çözüm bekliyoruz. Binlerce örnek var, bunları telafi edemezsiniz. Zararımız büyük" dedi.