Ankara'da Başörtülü Kadına Saldırı (Video)

Ankara'da Başörtülü Kadına Saldırı (Video)

​Ankara Sıhhiye'deki bir restoranda bir kadın, içeri giren başka bir kadın tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğradı. Saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Ankara Sıhhiye'deki bir restoranda Elif Gürbüz isimli başörtülü bir kadın, restorana giren başka bir kadının fiziki ve sözlü saldırısına uğradı. Saldırı anları güvenlik kamerasına yansırken Gürbüz, saldırgan hakkında savcılığı suç duyurusunda bulundu.

Olay, sanatçı Umut Mürare'nin twitter hesabı üzerinden paylaştığı video ile ortaya çıktı. Murare, paylaşımında, "Yer: Ankara Sıhhiye'de bir restoran. Restorana gelen Elif Yılmaz isimli bir takipçim, başörtüsüne tahammül edemeyen başka bir bayan tarafından hem fiziksel hem sözlü tacize uğruyor. İnsanların tepkisini görünce de kaçıyor." ifadelerini kullandı.

Mürare, daha sonra Yılmaz'ın saldırgan kadın hakkında yaptığı suç duyurusunu paylaştı.

Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazdığı şikayet dilekçesinde, dün saat 14.50 sıralarında yemek için bir restorana girdiğini belirtti.

Yılmaz, olay anını dilekçede şöyle anlattı: "Yemek sırası beklerken arkamdan restorana giren, tanımadığım bir şahıs tarafından eşarbım çekildi. Dönüp kendisine, ne yaptığını, neden böyle davrandığını sorduğumda yüzüme alaycı bir tavırla bakarak benimle önce İngilizce sonra Türkçe konuştu. Daha sonra ben elimle durmasını işaret ettim. Bana, 'ben mi dokundum, Aaa öyle mi oldu?' diyerek alaycı tavırlarına devam etti. Daha sonra el kol işareti yaparak oradan uzaklaştı." (İLKHA)