Ankara Valiliği Ahlaksız Yürüyüşe İzin Vermedi

Ankara Valiliği Ahlaksız Yürüyüşe İzin Vermedi

LGBT Yürüyüşüne izin Verilmedi

Eşcinsel ahlaksızların bir araya gelerek örgütlediği Kaos GL Derneği’nin 2008 yılından beri "17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün" dolayısıyla yaptığı yürüyüşe ilişkin Ankara Valiliği’ne yaptığı başvuru reddedildi.

 Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar tarafından düzenleme kuruluna gönderilen yazıda, Hayriye Kara başkanlığında oluşturulan 7 kişilik düzenleme kurulunun Valiliğe başvurarak 22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 15.00-18.00 saatleri arasında Kurtuluş Kavşak’tan Kolej Meydanı’na kadar yürüyerek “Homofobi Karşıtı” adı altında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek istendiği belirtildi.

 Yazıda, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünden alınan 17 Mayıs 2016 tarihli yazıda “Kolej Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan açık hava toplantısının, bir takım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle toplantıya katılacak olan grup ve şahıslara yönelik olarak bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceğinin bildirildiği” ifade edildi.

 Valilik yazısında bu nedenle İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na göre “Homofobi Karşıtı” gösterinin düzenlenmesinin uygun görülmediği ifade edildi.