Ankara Saldırısında 1 Hedef Daha Varmış

Ankara Saldırısında 1 Hedef Daha Varmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara’daki saldırı ile ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Garı önünde 10 Ekim'de meydana gelen terör saldırısı ile ilgili açıklamada bulundu. Gaziantep'te belirlenen depolara ve hücre evlerine yapılan operasyonlarda, IŞİD'in sözde “Antep Emiri" olduğu ve “Ebu Ali" kod ismini kullandığı belirlenen Y.D.'nin bilgisayarına ve bazı dijital materyallere el konularak incelemeye alınmıştı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu dijital materyallerin yaklaşık yüzde 5'lik bir kısmının çözüldüğü ve elde edilen verilerde Ankara saldırısını düzenleyen örgüte dair çok önemli bilgilerin elde edildiği belirtildi.

TALİMAT SURİYE'DEN GELDİ

Gaziantep merkezli olarak hücre tipi bir yapılanma modelinin oluşturulduğu belirtilen açıklamada, bu örgüt grubunun doğrudan Suriye'deki IŞİD terör örgütünden talimat alarak Türkiye genelinde eylemler planladıklarının anlaşıldığı vurgulandı. Açıklamada ayrıca, IŞİD'ın Gaziantep Grubuna Suriye'deki örgüt merkezinden düzenli olarak para akışının gerçekleştirildiği ifade edildi. IŞİD'ın Suriye'deki merkezinden PKK ve IŞİD'e karşı olan tüm gruplara yönelik eylem yapma izni alındığı kaydedilen açıklamada, aynı şekilde Türkiye'de yaşayan Hristiyan ve Yahudilere karşı da eylem yapmak amacıyla izin almak için çalışıldığı dile getirildi. Açıklamada ayrıca özellikle Suriye'den mülteci olarak Türkiye'ye gelen ve terör örgütleri ile bağı bulunmayan Suriyeli gençleri örgüte çekilmeye çalışıldığına dikkat çekildi.

JET ÜSSÜNE DE CANLI BOMBA

Başsavcılığın açıklamasında, söz konusu terör örgütünün, Ankara Garıve Adana'daki HDP saldırıları ile Diyarbakır'daki HDP mitingindeki bombalama eylemi ve Suruç'taki bombalama eylemini gerçekleştirdiklerine dair kuvvetli delillerin bulunduğuna da dikkat çekildi. Söz konusu terör örgütünün Türkiye'de bir çok eylem hazırlığı içerisinde olduğu belirtilen açıklamada, yurt içindeki bir askeri üsse yönelik eylem planının tespit edildiği vurgulandı. Söz konusu askeri üssünün Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı olduğu ortaya çıktı. Terör örgütünün Ankara'daki gibi askeri üsse canlı bomba eylemi gerçekleştirmeyi hedefledikleri belirlendi.

MİTİNGE GELECEKLERİ TESPİT ETTİLER

Ele geçirilen dijital kayıtlarda yapılan inceleme sonrası Ankara'daki saldırıyla ilgili yeni bilgilere de ulaşıldığı belirtilen açıklamada, “Söz konusu terör örgütü Ankara'da Sıhhiye meydanında yapılması düşünülen barış mitingine katılacak grupları açık kaynaklardan tespit ederek bu gruplara karşı bombalama eylemi gerçekleştirmek amacıyla hedef tespiti yapmıştır. Gerçekleştirilen terör eyleminin sonuçlarından neler beklediklerini kendi içlerinde değerlendirmişlerdir" denildi.

Amaçları seçimi erteletmek
 

 

 

 



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dijital materyallerden elde edilen verilere göre, Ankara Garı önündeki terör saldırısının amaçlarından birinin “yaklaşan seçimleri sabote ederek siyasi istikrarı bozmak ve seçim sonucunda çıkacak siyasi tablodan herhangi bir şekilde hükümet kurulmasını zorlaştırmak" olduğunu bildirdi. Başsavcılığın açıklamasında şunlara dikkat çekildi: “Örgütün hedefinde yaklaşan seçimleri sabote ederek siyasi istikrarı bozmak ve seçim sonucunda çıkacak siyasi tablodan herhangi bir şekilde hükümet kurulmasını zorlaştırmak, eylemi Başkent Ankara'da gerçekleştirerek Türkiye'ye gözdağı vermek, terör eylemlerini yaygınlaştırıp 1 Kasım genel seçimlerini erteletmek vardı."