Ankara Patlaması Soruşturmasında bir Tahliye

Ankara Patlaması Soruşturmasında bir Tahliye

Ankara'daki canlı bomba katliamı ile ilgili 'Bomba Ankara'da patlayacak' paylaşımını yaptığı iddiasıyla tutuklanan HDP'li Mehmet Serhat Polatsoy, tahliye edildi.

Ankara'da 10 Ekim günü canlı bombalı saldırılar öncesi sosyal medyada bombanın patlayacağına dair yapılan paylaşımın sahibi olduğu iddiasıyla, ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan tutuklanarak cezaevine konulan HDP’li Mehmet Serhat Polatsoy tahliye edildi.
Ankara Garı’nda 102 kişinin öldüğü bombalı saldırıların ardından polis, olaydan önce Twitter'daki bir hesaptan 'Bomba Ankara'da patlayacak' paylaşımını yaptığı iddiasıyla Şanlıurfa’da HDP'den milletvekili aday adayı da olan Mehmet Serhat Polatsoy'u 12 Ekim'de gözaltına aldı.
Suçlamayı kabul etmeyen Polatsoy, Ankara'daki sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Ancak, 28 Ekim tarihinde evinde patlayıcı olduğu iddiasıyla Polatsoy ve kendisiyle birlikte hareket ettiği ileri sürülen Mahmut A. ve Ahmet D. polis tarafından tekrar gözaltına alındı.
Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mahmut A. ve Ahmet D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Mehmet Serhat Polatsoy ise 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'ateşli ve patlayıcı madde bulundurma şüphesi' ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaklaşık 2 ay Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu olarak kalan Polatsoy, ara kararla tahliye edildi.