Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

“Anayasa değişikliği sivilcelerime iyi gelir mi?”


  
 
Anayasa tartışması süreci birçok bakımdan öğretici oldu. Ama öte yandan malum muhalefetin fikri sefaleti açısından da benim için bir utanç vesilesi oldu..
Kılıçdaroğlu Beyefendi Başbakan"a sesleniyor: "Dokunulmazlığı kaldır, EVET diyeyim.."
Hadi oradan..
EVET, Anayasa değişikliğinin fındık fiyatları ile doğrudan bir ilgisi yok.. Sivilcelere de doğrudan iyi gelmiyor. Yeğenimin eşi, Kılıçdaroğlu ile dalga geçiyor: "Sivilcelerime bir faydası olmayacaksa ben de "Hayır" diyeceğim" diyor.. Çünki Anayasa referandumu "Fazıl Çil Merhemi" değil! Baş, diş, nezle, grip, lumbago hastalığına iyi gelen bir Gripin"de de değil bu olay. Ama EVET vicdan zonklamasına iyi gelebilir.. Akıl tutulmasına da!
Adalet, Barış, Hürriyet vaat ediyor bu referandum.. Bunların topuklardaki nasırlara da bir faydası yok..
CHP kime hizmet ediyor, belli değil. MHP de onun kuyruğuna takılmış savruluyor.. Bahçeli"nin CHP"yi getirdiği nokta da burası..
Şu son afiş rezaletine bakın bir..
Hani meşhur fıkradır. Bir kuş sürekli gidip kilisenin çanına pisletiyormuş.. Papaz kuşu yakalamak için bir çare düşünmüş. Çözüm olarak da çanın yanına bir kaseye şarap koymuş. Kuş şarabı içince sarhoş olacak, papaz da yakalayacak.
İşler Papazın düşündüğü gibi gelişmiş.. Kuş gelmiş, şarabı içince sarhoş olup düşmüş, papaz da kuşu yakalamış.
Sormuş,
- Be kuş, Hıristiyan olsan çana pislemezsin, Müslüman olsan şarap içmezsin, söyle nesin sen, ben sana ne yapayım şimdi!
CHP halkçı mı, solcu mu, inkılabçı mı? Demokrat mı? Hiçbiri değil..
Şu afişteki ifadeye bakın. Referanduma kadınlar rahibe gibi giyinmesinler diye Hayır demek gerekiyormuş. Çünki bu Anayasa"ya rahibe gibi giyinmek isteyenler ancak EVET derlermiş.
CHP"nin başörtüsü ve çarşaf açılımı buraya kadar!
Müslüman"ı rahibeye benzeterek Müslüman"a hakaret ediyor. Rahibeyi de kötü örnek olarak gösterip onu da aşağılıyor.
Ey CHP, söyle sen nesin?! Müslümanların oyunu istiyorsan, nasıl onu Hıristiyan rahibelerine benzetirsin. Hıristiyanların oyunu istiyorsan nasıl onu aşağılarsın.
Bu nasıl bir halkçılıktır.
CHP de, MHP de bir kısım halkın cahilliğini istismar ediyorlar.. Açıkça kışkırtıyor, yalan söylüyorlar.. Psikolojik bir harp yürütüyorlar.. "Topyekûn bir savaş" başlattılar.
CHP herkese karşı.. Türkçülük adına, Türk olmayan herkese karşılar. Diyaneti devlet memuriyeti haline getirerek Müslümanlık taslıyorlar.. Güya Sünni İslâmcılık yapıyorlar, Alevilere karşılar.. Sonuçta lâiklik adına da İslâm"ı reddediyorlar.. Kendilerinden başka kimseye hayat hakkı tanımamış oluyorlar sonuçta.. Bu millet onların kölesi olacak sonunda.
Hani bunun için olsa gerek asker sayısını azaltmaya yanaşmıyorlar. Nerede ise ordunun yarısına yakını, subaylara hizmet ediyor.. Güya vatan müdafaası yapıyorlar.. Veteriner, subay hanımının kanişinin bakımından sorumlu. Ötekisi subay kızının özel kuaförü, şoförü, aşçısı.. "Her şey vatan için!" "Güçlü ordu, zayıf Türkiye"nin arkasındaki gerçek bu.. Hiçbir ülkenin ordusu, ülkesinden daha güçlü değildir. Eğer öyle ise orada Militarist bir dikta rejimi var demektir..
Bu düzenin bozulmasını istemiyorlar.
Yargıdaki Apo hesapları ile ilgili telefon kaydını duymayan kalmadı. Birileri bu sistemin devamı için çalışıyor ve bu referandumu bu açıdan tehdit olarak görüyor..
Terörde bu kadar can verilmiş, kimin umurunda, sayarak mı verdiler. Öte yandan; 30 yılda 450 milyar dolar para gitmiş terör uğruna. Birilerinin, kimi ülkelerin kasasına aktı bu para..
İşsizliğin, yoksulluğun arkasında bu acı gerçekler var..
CHP ve MHP, dün, soğuk savaş yıllarında birbirine kırdırdı aynı ülkenin çocuklarını. Alevi-Sünni kavgası da böyle bir şeydi.. Birileri bizim kanlarımız ve gözyaşlarımız üzerine birileri kendilerine iktidar ve servet ürettiler..
Darbeler bunun için yapıldı..
HAYIR cephesinin arkasında bunlar var..
Ya EVET deyip darbelere karşı çıkacak, ya da gidip kendi celladınıza oy vereceksiniz..
HAYIR cephesinin tutarlı hiçbir gerekçesi yok.
CHP daha önce de, "AYM ve HSYK"nın yapısını değiştiren maddeleri çıkartın, "Evet" diyelim" diyordu. Hedefleri belli, HSYK eliyle yargıyı baskı altına almak ve AYM yoluyla da milli iradeyi baskılayarak, parlamentonun yasama faaliyetlerini derin güçlerin vesayeti altına sokmak..
Yüksek yargıda işlerin nasıl döndüğü de bu vesile ile bir defa daha günyüzüne çıktı..
Bu süreç, eksiğine, yanlışına rağmen, verimli ve bereketli bir dönem oldu.. Kim kimdir, ortaya çıktı.. CHP ve MHP, BDP ile birlikte aslında koalisyon kurdular bu süreçte..
Şunun şurasında birkaç gün sonra sandığa gideceğiz... Çoğu gitti, azı kaldı.
Sırada bayram var. Umarım tansiyon biraz düşer ve insanlar aklı selimle düşünür ve işin aslını anlamaya çalışırlar..
Ben sonucun açık farkla EVET çıkacağını düşünüyorum. Temennim 80, 60, 40.. Bu konuda elbette önce herkesin çalışması ve bu sonucu hak etmesi gerekiyor.. % 80 katılım, % 60 Evet ve % 40 Hayır bekliyorum.. Bu süreç ince ve uzun bir süreç.. Daha yolun başındayız.. Gelecek günler daha güzel olacak inşallah.
Tembellik yok. Herkesin, elini taşın altına koyması gerek. Ramazan güzel bir vesile idi. Bayram da öyle.. Referandum günü herkes sandık başında olmalı. İmkânı olanlar, gelemeyenleri de sandığa taşımalı.
Selam ve dua ile...

vakit

Bu yazı toplam 1809 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar