Amerika'nın Sesi'ne Göre IŞİD'in Yeni Hedefi Rojava

Amerika'nın Sesi'ne Göre IŞİD'in Yeni Hedefi Rojava

Irak Şam İslam Devleti'nin yeni hedefinin, Suriye'nin kuzeybatısında, Kürtlerin Rojava olarak adlandırdığı bölgedeki Kobani kenti olduğu düşünülüyor.

Amerika'nın Sesi'ne (VOA) göre, yaklaşık iki yıldır Suriyeli Kürtler'in elinde olan Kobani kentinin doğu ve batısındaki köylere IŞİD günlerce saldırı düzenliyor. Bu arada, haberde Kobani köylerinde yaşayan insanların da IŞİD saldırılarına karşı YPG'nin yanında yer aldıkları belirtiliyor.

YÜKSEKDAĞ: KOBANİ'DE DİRENENLER BÜTÜN ORTADOĞU HALKLARI İÇİN DİRENİYOR

Bu arada, haberinde "BDP ve HDP Çarşamba günü Kobani sınırına yürüyor" diyen VOA, Barış Ve Demokrasi Partisi ile Halkların Demokratik Partisi, Kobani sınırında bulunan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giderek eylem düzenleyeceğine dikkat çektikten sonra Salı günü TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın dile getirdiği, "Kobani'de direnenler bütün Ortadoğu halkları için direniyor. Türkiye'deki siyasi iktidar ise devrimi boğmak için IŞİD çetelerini silahlandırdı ve destekledi" savlarına yer veriyor.

SALİH MÜSLİM: TÜRKİYE'NİN IŞİD'LE İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Bu arada, VOA'ya göre, PKK'ya yakınlığıyla bilinen PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim'in IŞİD'le Türkiye arasında bir ilişki olduğunu öne sürdü. MedNuçe Televizyonu'nda bir programa katılan Müslim, şu ağır iddialarda bulundu:

"Şu an Kobani'deki saldırının olduğu bölgeye bu kadar silahı aktarmak kolay değil. Saldırı bölgesine giden yolda bir köprü var ve tek geçiş yeri orası. Ancak yüzlerce IŞİD üyesi, ağır silahlarıyla arkadaşlarımızın bulunduğu bölgeye arkadan geliyorlar. Yani ya Türkiye'den gelmişler veya Türkiye topraklarına girip oradan gelmişler. Çünkü başka yol yok. Biz, Türkiye devleti içinde bazı kurumların bu çetelerle işbirliği yaptığını düşünüyoruz."

Türkiye'nin IŞİD'le ilişkisi yoksa bunu açık bir dille ifade etmesi gerektiğini savunan Müslim, Suriye'de Esat'a bağlı rejim güçlerini kendi bölgelerinden geçen IŞİD konvoylarına müdahale etmemekle suçladığı açıklamalarında "çatışmalarda yaralanan IŞİD üyelerinin Türkiye'de tedavi olduklarını" da iddia etti.