Amerika'nın bütün silahları IŞİD'in eline geçti

Amerika'nın bütün silahları IŞİD'in eline geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir baktık ki Amerika'nın verdiği silahlar tamamiyle DEAŞ'ın (IŞİD) eline geçti. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Şu anda o silahlarla Irak'ın yüzde 40'ı işgal edilmiş durumda." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir baktık ki Amerika'nın verdiği silahlar tamamiyle DEAŞ'ın (IŞİD) eline geçti. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Şu anda o silahlarla Irak'ın yüzde 40'ı işgal edilmiş durumda."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere ilişkin, ''Bu katliama karşı dünyanın bir defa konvansiyonel-kimyasal silah ayrımını çok dikkatli yapması lazım. Bunun toplanmasını sağlayabilirsiniz, teşvik edebilirsiniz ayrı mesele. Ama konvansiyonel silahı da kullanıyorsa oradaki devlet terörünü estiren kişi -ki bana göre bir teröristtir- ortada bir devlet terörü vardır, bu kişiye karşı ulusların birleşip bir defa adalet divanına mı gider, nereye giderse bunun oraya götürülmesi lazım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ermenistan ile farklı bir boyutta ilişkilerimizi geliştirmek için adım atan, elini uzatan yine biz olduk. Ancak bizim iyi niyetimiz maalesef karşılık bulmadı. 2015'te yani 1915 olaylarının yıl dönümünde biz gerçeklerin anlatılması, dünyanın gerçekleri dinlemesi için yoğun gayret göstermeye devam edeceğiz. Hiç kuşkusuz bu meselede kurgulanmış tarih, ideolojinin esaretinde tarih ya da siyasetin malzemesi olmuş tarih değil, gerçek tarih kazanacaktır. Fransa'nın bu konularda da sağ duyunun, aklı selimin, gerçeğin yanında duracağına inanıyoruz."