Amerikan Askeri Halep Sınırında

Amerikan Askeri Halep Sınırında

Amerika’nın Halep’in doğusuna kara birliği konuşlandırdığı iddia edildi.

- Deutsche Welle’nin Yerel Koordinasyon Kurulu kaynaklarından naklen bildirdiğine göre  Amerikan kara birlikleri Halep’in doğusundaki Tişrin Barajında bulunuyor.

Yerel Koordinasyon Kurulu’nun açıklamasına göre Suriye’nin kuzeyindeki Fırat nehrine hakim konumdaki Tişrin Barajında kontrolü Amerikan birlikleri sağlıyor ve Amerikan güçleri, Fırat’ın batısındaki bir yerleşim merkezini askeri üs olarak kullanıyor.

Amerikan güçlerinin halen Fırat’ın batısında yer alan Menbic kentini kontrol altına almak için yapılacak savaşı beklediği belirtilirken Yerel Koordinasyon Kurulu’nun verdiği bu bilginin Türk yetkililerin “YPG, Fırat’ın batısına geçmeyecek” şeklindeki açıklamasıyla da doğrulandığı öne sürülüyor.

Suriye’deki Yerel Koordinasyon Kurulu, 2015 yılının kasım ayında yaptığı açıklamada Amerikalı asker ve subayların Kobani kentine girdiğini, 22 Aralık’ta ise Halep’in kuzeyindeki Mısrin kentinde Suriye Demokratik Güçleri ile Tişrin Barajını kontrol altına alabilmek için operasyon odası kurduğunu açıklamıştı.

Öte yandan YPG liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri’nin Menbic kentine yönelik operasyon hazırlığı sürerken IŞİD’in de ağır silahlarını ve teçhizatını Menbic’e sevk ettiği yönünde haberler geliyor.