Amerika'dan Yemen Açıklaması

Amerika'dan Yemen Açıklaması

Kerry'nin, New York'ta bir araya geldiği İranlı mevkidaşı Zarif'e, Yemen'de tarafların siyasi görüşmelere girmesine yardımcı olabilecek kim varsa bunu yapmasının iyi olacağı mesajını verdiği bildirildi

Amerika Birleşik Devletleri ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, hafta içi New York'ta bir araya geldiği İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e, Yemen'de bütün tarafların müzakere edilmiş siyasi bir sürece girmesine yardımcı olabilecek her kim varsa bunu yapmasının iyi bir şey olacağını söylediği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde, Amerika Birleşik Devletleri ABD'nin Yemen'de tarafları siyasi görüşmeler için bir araya getirme konusunda İran'dan yardım istediği şeklindeki haberlerin sorulması üzerine, Kerry'nin hafta başında İranlı mevkidaşı Zarif ile New York'ta görüştüğünü hatırlatarak, bu görüşmede Yemen konusunun da gündeme geldiğini aktardı.

Kerry'nin Zarif'e, "Yemen'de bütün tarafların müzakere edilmiş siyasi bir sürece girmesi gerektiği ve onlara bu sürece girmelerine yardımcı olabilecek her kim varsa bunu yapmasının iyi bir şey olacağı" mesajını verdiğini kaydeden Harf, "İranlıların elbette Husiler üzerinde epey etkisi mevcut. Dolayısıyla, doğal ki İranlıların Husileri masaya getirmek için yapabileceği her türlü şey, bulunmamız gereken noktaya ulaşmamıza yardımcı olacaktır" dedi.

"Spesifik olarak İranlılardan yardım talep edilip edilmediğinin" sorulması üzerine Harf, "Sahadaki tarafları bir araya getirmede rol oynayabilecek herkese çağrıda bulunduk. Özellikle Husiler laf konusu olduğunda, saldırgan tarafın onlar olduğunu göz önüne alırsak, İran'ın elbette Husiler üzerinde çok etkisi mevcut" diye konuştu.