Amerika'dan PKK'ya  Açık Destek

Amerika'dan PKK'ya Açık Destek

ABD'nin başkenti Washington'da 'Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Özerklik Bürosu' açılıyor

ABD'nin başkenti Washington'da 'Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Özerklik Bürosu' açılıyor. Rus Haber Ajansıfk Sputnik'e konuşan PYD'nin de bağlı bulunduğu Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı İlhan Ehmed, ABD'de temsilciliğin açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
 
Rusya, Almanya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Fransa ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) temsilcilik açan 'Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Özerklik Temsilciliği' yeni bürosunu ABD'de açmaya hazırlanıyor.
 
Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü PYD, YPG ve Demokratik Suriye Güçleri'nin de bağlı olduğu Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) ile Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı olan İlhan Ehmed, temsilcilik açılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
ABD'de olduklarını belirten Ehmed, temsilciliğin açılması için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. Temsilciliğin ABD'nin başkenti Washington'da açılacağını aktaran Ehmed, "Temsilciliğin açılması için kesin bir tarih veremiyoruz. Geç bir zamanda açılabilir erken bir zamanda da açılabilir. Görüşmeler ve çalışmaların bitmesine bağlı durumlar belli eder" dedi.
 
ABD ile ilişkilerinin de iyi olduğunu vurgulayan Ehmed, ilişkileri daha da geliştirmek için bir heyet olarak ABD'ye geldiklerini dile getirdi.
 
ABD ve PYD'nin, IŞİD'e karşı etkili bir mücadele verdiğini ileri süren Ehmed, Donald Trump yönetimiyle de iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini ifade etti.