Amerika'dan Kürt Devleti Açıklaması

Amerika'dan Kürt Devleti Açıklaması

Obama'nın IŞİD özel temsilcisi emekli general John Allen, ABD'nin, Suriye'nin kuzeyinde özerk bir Kürt oluşumun kurulmasını desteklemediğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın terör örgütü IŞİD'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli general John Allen, ABD'nin, Suriye'nin kuzeyinde özerk bir Kürt oluşumun kurulmasını desteklemediğini söyledi.

Allen, düşünce kurulu Amerikan İlerleme Merkezi'nde katıldığı panelde, örgütü zayıflatmaya ve nihayetinde yok etmeye yönelik çabalarını anlattı. Allen, bir soru üzerine, ABD'nin, Suriye'nin kuzeyinde özerk bir Kürt oluşumun kurulması fikrine sıcak bakmadığını kaydetti.

"KÜRTLERİN DE DESTEKLEDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

"Kuzey Suriye'de ayrı bir devlet oluşumunu biz desteklemiyoruz, Kürtlerin de desteklediğini düşünmüyoruz" diyen Allen, IŞİD ile mücadelede yer alan bir ortağın işgalci güç olamayacağının önemli olduğunu ifade etti.

İRAN İLE NÜKLEER MÜZAKERE

İran ile nükleer müzakerelerde sağlanan anlaşmaya da değinen Allen, söz konusu anlaşmanın, ABD'nin bazı müttefiklerinin IŞİD ile mücadeledeki cesaretini kırabileceğine işaret etti.

Allan, "Koalisyonda yer alan birçok üye ülke için İran, kendi ulusal güvenliklerine başlıca tehdit kaynağı ve böyle olmaya devam edecektir. Dün sabah yapılan (anlaşma) duyurunun İran'ın davranışlarını temelden değiştirip değiştirmeyeceği konusunda spekülasyon yapmayacağım ancak bu koalisyonda yer alan üye ülkeler için önemli bir soru teşkil ediyor." diye konuştu.