Amerika'dan İŞİD Açıklaması

Amerika'dan İŞİD Açıklaması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Baskey, DAEŞ’in Irak’ta Kürt güçlere yönelik 'hardal gazı' maddesi kullandığına yönelik haberlerin farkında olduklarını ve konuyu incelediklerini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, DAEŞ’in Irak’ta Kürt güçlere yönelik "hardal gazı" maddesi kullandığına yönelik haberlerin farkında olduklarını ve konuyu incelediklerini söyledi.

Wall Street Journal gazetesi, ABD’li yetkililerin, DAEŞ’in hafta başında Irak’ta Kürt güçlere yönelik saldırılarında, silahların 'hardal gazı' maddesi içerdiğine inandığını yazdı.

Konuyla ilgili, AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Baskey, kimyasal silah kullanımlarına dair iddiaları çok ciddiye aldıklarını kaydetti.

Baskey, "DAEŞ’in kimyasalları silah olarak kullandığına yönelik önceki iddialarda olduğu gibi, bu son haberlerin de farkındayız ve ek bilgilere ulaşmaya çalışıyoruz. Bu haberleri yakından takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

Baskey, herhangi bir kimyasal ve biyolojik materyalin silah olarak kullanılmasının uluslararası standart ve normlarla hiçbir şekilde uyuşmadığının altını çizdi.