Amerika'dan Boş Laflar

Amerika'dan Boş Laflar

ABD Başkan yardımcısı Biden ile Başbakan Yıldırım ile yaptığı ortak açıklamada Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin konuştu.

ABD Başkan yardımcısı Biden ile Başbakan Yıldırım ile yaptığı ortak açıklamada Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin konuştu.

Biden iade sürecine ilişkin, "Uzmanlarımız şuanda Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışyor. Delilleri ve belgeleri inceliyorlar. ABD mahkemelerine teslim edilmesi lazım. Anlaşmaya göre bu belgelerin hazırlanması lazımdı bu şekilde Gülen'i teslim edebiliriz. Hiçbir şekilde herhangi bir kişiyi korumak, özellikle müttefikimize zarar veren kişiyi koruma niyetimiz yoktur ancak bu işi ABD mahkemeleri yapacaktır. ABD yasalarına göre ABD'nin hiçbir başkanının kendi gücünün yetkisinin dışına çıkma yetkisi yoktur. Sadece Amerikan mahkemesi yapabilir. Eğer ABD Başkanı böyle bir şey yaparsa görevinden atılması için bir neden olur. Biz bütün delilleri göz önünde bulundurarak Amerikan mahkemesine başvuracağız. Bu her zaman zaman alır. Adalet bu şekilde çalışıyor. " dedi.

İşte Biden'ın konuşmasından satır başları

"Biz Türk halkının müttefiki olarak şunu söylemek istiyorum biz ABD olarak Türkiye'yi tam olarak desteklemektedir. Türkiye halkı ve hükümeti herhangi bir şekilde yardım isterse biz bunu sağlamaya devam edeceğiz. Obama, Türk hükümetine desteğini bildiren ilk başkanlardan biriydi. Biz olaylar olurken, bunun gerçek olup olmadığını anlayamadık. Bu son derece şaşırtıcıydı. Biz şundan dolayı üzgünüz ki ben sizin parlamentodaki yerinizi, başbakanın dairesini ziyaret ettiğimizde, beton parçalarını gördüm, çelik boruları, kırılmış camları, delinmiş tavanları gördüm. Hatta sizin ofisinize kadar yürüdüm çok şükür siz orada değildiniz çünkü harabeye dönmüştü.

CUMHURBAŞKANI'NIN ÇAĞRISINDAN SONRA...

Bu bombalar Türkiye demorkasinin kalbine düşmüştü. Onlar birkaç metre uzağa düşmüş olsaydı, kim bilir kaç kişi ölmüş olacaktı. Sizin yardımınızda, sizi parlamentoda bulunmakta ısrar etmeniz ve milletvekillerini saldırı devam ederken orada bulunmalarını istemeniz sizin kararlılığınızı gösterir. Bu ihanet neticesinde sadece parlamento binası değil aynı zamanda Türk halkının güvenlik hisleri zedelenmiş oldu. Bütün dünya bunu seyrederken, onlar Cumhurbaşkanının başkente geldiğini ve bu cesareti gösterdiğini gördüler. Cep telefonuyla yapılan kaydı gördük. Cumhurbaşkanının çağrısından sonra Türk halkı sokaklara döküldü.

"CESARETİNİZE HAYRAN KALDIK"

Türk halkının cesaretine hayran kaldık. Onlar tankların üzerine çıktılar. Demokrasiye siper oldular. Siz bu bölgede onlara şehit diyorsunuz. Biz onlara büyük kahramanlar ve vatanseverler diyoruz. Ben tekrar sayın Başbakan Türkiye'nin bütün halkına hayatlarını kaybedenlerin ve yaralananların ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı dilemek istiyoruz. Sadece onların kahramanlıklarını alkışlamakla kalmıyoruz, demokrasiyle olan bağlılıklarını alkışlıyoruz. Ülkelerinin güçlü, canlı ve demokratik kalması için hayatlarını verdiler. Onların fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Türk tarihinde hiçbir zaman unutulmayacaklar

ÖNCEDEN HABERİMİZ YOKTU

Amerikalılar bu konuda bilgisi vardı veya işbirliği yaptı gibi söylentileri işitiyorum. ABD asla bu hadiseden önceden haberdar olmamıştır. ABD halkı olan bitenden son derece üzgündür ve nefretle karşılamaktadır. Hiçbir şekilde bu hareketi desteklemeyiz. Bu korkakça hareketi hiçbir zaman hoş görmeyiz. Önceden bir bilgimiz yoktu, bu hareketi desteklemedik. Darbe teşebbüsünden önce olduğu gibi Türkiye halkıyla omuz omuzayız. Türkiye halkının ABD'den daha iyi dostu yoktur. Bizden, ABD'den daha iyi arkadaşı yoktur Türk milletinin.

BU KİŞİYİ KORUMA NİYETİMİZ YOK

Uzmanlarımız şuanda Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışyor. Delilleri ve belgeleri inceliyorlar. ABD mahkemelerine teslim edilmesi lazım. Anlaşmaya göre bu belgelerin hazırlanması lazımdı bu şekilde Gülen'i teslim edebiliriz. Hiçbir şekilde herhangi bir kişiyi korumak, özellikle müttefikimize zarar veren kişiyi koruma niyetimiz yoktur.

HİÇ BİR ABD BAŞKANI YAPAMAZ

ABD yasalarına göre ABD'nin hiçbir başkanının kendi gücünün yetkisinin dışına çıkma yetkisi yoktur. Sadece Amerikan mahkemesi yapabilir. Eğer ABD Başkanı böyle birşey yaparsa görevinden atılması için bir neden olur. Biz bütün delilleri göz önünde bulundurarak Amerikan mahkemesine başvuracağız. Bu her zaman zaman alır. Adalet bu şekilde çalışıyor. Adalet bilerek bu durumu halletmeye çalışıyor. Türk mileltinin kızgın olduğunu anlıyorum ama bundan şüpheniz olmasın ki süreç devam edecek. Türk hükümetiyle işbirliği yapacağız. Hiçbir ülke böyle bir şeye tolerans gösteremez

SİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUZ

Son saldırıda düğün hedef alınmıştır, 50 kişiden fazla kişi ölmüştür. Bu insanlığa sığmayan barbarca bir harekettir. Bu sadece sizin topraklarınızda olan bir hareket değildir. Bu PKK veya DAEŞ tarafından yapılan ilk hareket değildir. PKK güneydoğuda çok büyük zarar vermiştir. Amerika bu korkakça hareketleri reddedetmekte ve kuvvetlice kınamaktadır. Amerika sadece 11 Eylül'de değil, bu yıl da birçok saldırının kurbanı olmuştur o yüzden sizi çok iyi anlıyoruz. Terörist saldırılarında ölenlerin ailelerine ve sevdiklerine taziyelerimi iletiyorum. Bütün ülkeye taziyelerimi iletiyorum.

DAEŞ'E KARŞI BİRLİKTE DURACAĞIZ

Türk halkı da Amerikan halkı gibi terör karşısında eğilmeyecektir, kararlılığından dönmeyecektir. Bu yüzden ben burdayım. Biz birlikte duracağız ve bizim demokrasimizi ve seçilmiş hükümetimize zarar verenlere karşı Suriye Irak'ta DAEŞ'e karşı birlikte duracağız. Başbakanla teröristleri yenmekle ilgili süreçle ilgili konulştuk. Darbe girişiminden sonra Türkiye'yi DAEŞ'le savaşmaya devam ettiği için tebrik ettim. DAEŞ'i Suriye'de ve başka yerlerde vurmayı devam edeceğiz."