Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Amerika’da Sapkın Bunakların İhtirası

Dünya dört yıldan bu yana Trump denilen sapkının bitmez tükenmez ihtiraslarına tanıklık edip duruyordu. Söz konusu ihtiras daha ilk başta iktidara geliş esnasında, seçimlerde kendini göstermişti.

Şimdi onunla ihtiras yarışına Joe Biden denilen ikinci bir bunak katıldı. Anlaşılan bu seçim öncekinden daha karmaşık hal alacak.

Dünya üzerinde tartışmasız en etkin konumda olan Amerika’nın başka adam yokmuş gibi iki sapkın bunağın eline kalması eğer bilirlerse Amerika insanı için utanç verici bir durumdur.

Sapkınlık ve ihtirasla nitelememizin sebebine gelince; bizler dünyada nice ihtiyar krallara ve yöneticilere şahit olduk; onların en bariz özellikleri pasiflikleri, tıkanmışlıkları, tükenmişlikleri olurdu ve bu yüzden insanlar onların yerine bir an önce genç ve dinamik yöneticilerin gelmesini isterdi.

Amerika’nın bunakları öyle m? İhtirasları uğruna serseri mayın gibi nerede ne yapacakları hiç belli değil. Dünya bu yüzden kendini güvende hissetmiyor.

Söylediğimiz gibi Amerika’nın bu morukları gerçekten sapkınlık ve ihtiraslarıyla öne çıkmaktalar. Eşlerine, çocuklarına ve aile hayatlarına bakarak bunu bir çırpıda anlayabilirsiniz.

Sonra, ihtirasları bugün ibretle izlediğimiz gibi sadece iktidara gelme esnasında değil asıl iktidarda iken ne halt edeceklerinin hiç belli olmamasındandır.

Fakat Amerika insanının geneline yakın bir kısmı da aynı sapkınlık ve ihtirasa sahip. Kapitalistçe yaşamak her birinin olmazsa olmazıdır. Bu şekilde yaşamak için ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmezler. Boyunlarının kalınlığını, göbeklerinin şişkinliğini sürdürmek için gerekirse bütün bir dünyayı ateşe verebilirler.

Hayat seviyeleri biraz daha düşük olanları da öyle masum görmeyin. Varlıklı Amerikalıların onların kötülüklerinden, yağma ve talanlarından korunmak için ne tedbirler aldığına hepimiz şahidiz.

Asıl meseleye gelelim. Amerika insanı işte bunlardan ibarettir. Ve Amerika’nın dünyanın dört bir yanına gönderdiği askerler ve diğer görevliler işte bunlardır.

Allah aşkına dünyaya ne verebilir bu insanlar?

Bu yazı toplam 928 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar