Amerika Suriye'de Kara Savaşına Girecek

Amerika Suriye'de Kara Savaşına Girecek

Beyaz Saray yetkililerinden biri tarafından, Amerika'nın Suriye'de süresiz bir savaşa hazırlandığı açıklandı.

Beyaz Saray'ın yetkililerinden biri, "Washington Rusya ile Suriye konusunda işbirliği yapmaya çalışıyor ve bu konu ortak menfaatler doğrultusunda gerçekleşecektir, açıklamasında bulundu.

Amerika Başkanı Barack Obama'nın asistanı Robert Mali bu açıklamanın ardından şu ifadeleri kullandı: Bahsi geçen anlaşmanın başarısızlıkla sonuçlanması durumunda, Amerika Suriyeli muhalifleri silahlandırmaya devam edecektir. Ancak Washington bunun çatışmaların uzamasına ve sonu olmayan bir savaşa sebep olacağını çok iyi bilmektedir. Bu senaryo bizim için ve Suriye halkı için uygun değildir çünkü savaşın daha çok uzamasına sebep olacaktır.

Mali, söz konusu seçeneğin ve aynı şekilde Suriye'ye doğrudan askeri müdahale seçeneğinin incelenmesini isteyerek şu açıklamada bulundu: Suriye'ye doğrudan askeri müdahale seçeneği Suriye halkının sorunlarının azalması için ortaya konmaktadır. Ancak bu konu Suriye'nin destekçisi olan İran ve Rusya ile çatışmalara sebep olacak ve Amerika'yı Suriye'de vekalet savaşı yerine doğrudan savaşa sürükleyecektir.