Amerika  Sonunda İtiraf Etti

Amerika Sonunda İtiraf Etti

Eski ABD Dışişleri Bakanı Condeleezza Rıce: Irak'a demokrasi getirmek için değil, Saddam Hüseyin'i devirmek için gittik

Eski ABD Dışişleri Bakanı ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Condeleezza Rice, ABD'nin Irak işgali ile ilgili olarak "Biz Irak'a demokrasiyi getirmek için değil, Saddam Hüseyin'i devirmek için gittik" ifadelerini kullandı.
 
Eski Başkan George W. Bush döneminde önce Ulusal Güvenlik Danışmanı, ardından da 2005-2009 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Rice, 2003'teki Irak işgali ya da 2001'deki Afganistan işgalinin, bu ülkelere demokrasi getirme amaçlı yapılmadığını söyledi.
 
'BU BİR GÜVENLİK SORUNUYDU'
 
Sputnik'in haberine göre; Brookings Enstitüsü'ndeki toplantıda konuşan Rice," Biz Irak'a demokrasiyi getirmek için değil, Saddam Hüseyin'i devirmek için gittik. Bu bir güvenlik sorunuydu" ifadelerini kullandı.
 
Rice "Ben hiçbir zaman Bush'un Irak ve Afganistan'a demokrasi getirmek için askeri gücü kullandığını söylemedim" ifadelerini kullandı.
 
Rice aynı zamanda ABD ve Batu Avrupa'da son 2 yıldır popülist hareketlerin yükselmesini de 'serbest ticaret ve sınırsız göçmenlik' konusundaki endişeleri elitlerce dikkate alınmayan milyonların protestosu olarak nitelemişti.