Amerika Sevkıyata Başladı

Amerika Sevkıyata Başladı

ABD yönetiminin YPG'ye yaptığı silah yardımında ilk etapta havan topları ve makineli tüfekler gönderdiği ortaya çıktı. Erbil üzerinden yapılan ikinci sevkiyatta ise, anti-tank füzesi göndereceği belirtildi.

Türkiye istihbarat birimleri, bölgedeki yerel kaynaklar aracılığıyla PKK'nın uzantısı YPG'ye ilk sevkiyatın önce Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'e, oradan da Suriye'ye yapıldığını tespit etti. ABD, daha önce de Türkiye'ye Barzani yönetiminin üzerinden YPG'ye silah yardımı yapmıştı. Ana bileşenini YPG'nin oluşturduğu SDG'ye Tabka yakınlarında verilen silahların havan, makineli tüfekler ile havanın monte edileceği iki zırhlı araç olduğu belirlendi. SDG, silahları teslim aldığı stratejik öneme sahip Tabka kentinin tamamını ve barajı 10 Mayıs'ta ele geçirmişti. İlk sevkıyatta tank ve zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) olmadığı bildirildi.

SIRADA ANTİ-TANKLAR

Hürriyet'te yer alan habere göre, Yetkililer, daha sonraki sevkıyatlarda anti-tank füzesine ağırlık verileceğini, hemen ardından da tank ve büyük ZPT'lerin sevkıyatına başlanacağını değerlendiriyor. Güvenlik kaynakları, ABD'nin YPG'ye silah vermeye başlamasından sonra Türkiye sınırında ek önlem alma gibi bir durumun olmadığını belirterek, “Sınır hattında terörle mücadele kapsamında mevcut önlemler zaten en olumsuz senaryolar düşünülerek alınmış durumda. Türkiye tarafına bir saldırı olduğunda, buna misliyle karşılık verileceğini herkes biliyor” görüşünü yineledi.