Amerika  İsrail'i İran Savaşına Hazırlıyor

Amerika İsrail'i İran Savaşına Hazırlıyor

Siyonist Medyası: Amerika sahip olduğu beton delici bombalar taşıyabilen uçaklarla, İsrail’e İran’ın nükleer tesislerine saldırmak için yardım edebilir.

Siyonist Web Sitesi Algemeiner, ‘Nükleer Anlaşma İran’ın atom bombası üretmesine engel olmadı’ başlığıyla yayınladığı bir makalede şunları yazdı:  İran ve 5+1 ülkeleri 15 Temmuz 2015 yılında bir anlaşma imzaladılar. İran bu anlaşma esasına göre, nükleer silah üretme gücünü aynı şekilde korudu ve bu ülke hatta nükleer başlık taşıyabilen karadan karaya uzun menzilli füzelerle de tatbikat yaptı. 

İranlı yetkililerde bu anlaşmayla birlikte aynı şekilde İsrail ile düşmanlık vurgusunda bulundular ve İslam İnkılabı Rehberi 3 Haziran’da; Amerika, İngiltere ve İsrail’i İran’ın ana düşmanları olarak nitelendirdi.

İsrail hava kuvvetleri 2016 yılı Haziran ayında resmi olarak, radardan gizlenebilme özelliğine sahip olması nedeniyle İran’ın nükleer altyapısına saldırabilecek ilk F-35 savaş uçağını Amerika’dan temin etti.

İsrail şu an, uzun mesafe görevleri için F-15 ve F-16 savaş uçaklarına da sahiptir ama sorun şu ki, İran’ın Fordo Nükleer Tesisi yerin 250 metre derinliğindedir ve bu savaş uçakları da büyük bombaları taşıyabilecek güce sahip değildir.

Amerika beton delici bombalar (MOP) taşıyabilen uçaklara sahip olan tek ülkedir ve İsrail’in de İran’ın nükleer altyapısına saldırmak için bu bombalara ve uçaklara ihtiyacı vardır. İsrail bu şekilde İran’ı nükleer silah üretmekten vazgeçirebilir. Bu yüzden İsrail’in, Amerika’nın ve diğer ülkelerin desteğine ihtiyacı vardır. Çünkü nükleer anlaşmanın üzerinden bir yıl geçmesiyle birlikte bu iş artık büyük görünmemektedir.
Kaynak Tesnim Haber