Amerika Gürcistan’da Biyolojik Silah Laboratuvarı Yaptı İddiası

Amerika Gürcistan’da Biyolojik Silah Laboratuvarı Yaptı İddiası

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Gürcistan’da Rusya sınırlarına yakın bir bölgede biyolojik silah laboratuvarları yaptığını iddia etti.

Russia El Yom haber kanalının haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı şu iddiada bulundu:

Bakanlıkta uzman bir ekibin biyolojik silahların yapımı ile ilgili dosyaları araştırdıktan sonra Amerika’nın Gürcistan’da kurduğu biyolojik silah laboratuvarlarında insanları öldüren virüsleri üretme ve türlü hastalıkları yaygınlaştırma alanında faaliyet yürüttükleri anlaşılmıştır.

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca Amerika bazı Rus vatandaşlardan topladığı örnekleri 300 laboratuvarde incelemeye aldığını ve sonuçlarından Rusya sınırlarına yakın bölgelerde kullanılmak üzere biyolojik silah yapımında yararlandığını ifşa etti.

Rusya, Amerika’nın Gürcistan’da biyolojik silah laboratuvarları kurmasını uluslararası konvansiyonlarına aykırı ve Moskova ve Pekin’e yönelik ciddi tehdit olarak değerlendirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı konu ile ilgili açıklamasında, Amerika’nın Rusya sınırlarında biyolojik silah laboratuvarları kurması sadece Rusya vatandaşlarını değil, Rusya’nın komşu ülkelerini de tehdit ettiğini ifade etti.

Son on yılda Rusya ve Çin sınırlarında yaygın olan Afrika Taunu adlı hastalığın Amerikan laboratuvarlarından yayıldığı belirtiliyor.

Rusya Sağlık Bakanlığı ise Amerika’nın bu tür kirli faaliyetleri şimdiye kadar Rusya’da doğrudan ve dolaylı olarak 55 milyar dolar zarara yol açtığını belirtiyor.