Amerika BM'de İsrail'i Savunacak

Amerika BM'de İsrail'i Savunacak

Dışişleri Bakanı Kerry, BM İnsan Hakları Konseyi'nde İsrail'i savunacak

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cenevre'deki BM İnsan Hakları Konseyi'nde İsrail'i savunan bir konuşma yapacak.
Kerry ile birlikte Cenevre'deki foruma giden üst düzey bir yetkili gazeteye yaptığı açıklamada, Kerry'nin konuşmasında, "Başkan Obama, emrindeki yönetim ve bilhassa Dışişleri Bakanı Kerry'nin uluslararası kurumlar nezdinde İsrail'in çıkarlarını desteklemek ve savunmak için ne denli olağanüstü bir gayret gösterdiğini" vurgulayacağını söyledi.  
Başka bir yetkili ise ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyi'nde İsrail aleyhinde gündeme gelen tasarılarda İsrail'i savunan tek ülke olduğunu vurguladı. 
Kerry, İnsan Hakları Konseyi'ndeki konuşmasının ardından nükleer müzakereler için Montrö'ye geçecek ve akşam saatlerinde İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir araya gelecek. İki buçuk gün sürecek müzakerelerde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun karşı çıktığı nükleer anlaşmanın yolları aranacak.
Aynı saatlerde ise İsrail Başbakanı, ABD'deki İsrail lobi kuruluşu AIPAC'te bir konuşma yapacak. Netanyahu'nun tartışmaların odak noktası olan Kongre'deki konuşması ise salı günü gerçekleşecek.
Pazar günü ABC'nin 'This Week' isimli programına katılan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Başbakanı'nın Kongre'de konuşabileceğini, ancak bu konuşmanın "siyasi bir futbol oyununa dönüşmemesini" umduğunu söylemişti

HABER 7