Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Amerika basit bir örümcek yuvasıdır

Başta ABD olmak üzere emperyalist dünyayı siz gözünüzde ne kadar büyütürseniz büyütün, ne kadar güçlü ve yıkılmaz görürseniz görün Allah (cc) bunları örümcek yuvasına benzetmektedir. Yani öylesine çürüktürler ve bozulup dağılmaya mahkûmdurlar. Bizim de onlara bu gözle bakmamızı istemektedir.

Ankebut Suresini bir daha okumanızı tavsiye ederim. Bu Surede Allah Teâla o güne kadar gelip geçen bütün azgın toplumları ve zalim diktatörleri Firavun, Haman, Karun'u isim isim saymakta ve sonunda şöyle buyurmaktadır:

“Allah'tan başka velîlere tutunanların misali örümcek (ankebut) misali gibidir; bir ev edinmiştir, fakat evlerin en çürüğü de şüphesiz örümcek yuvasıdır, keşke bilselerdi. (29/41)

Evlerin, yuvaların en çürüğü örümcek yuvasıdır, açıktadır, her türlü tehlikeye maruzdur, kuvvetli bir rüzgârla bozuluverir, küçük sinekler ve böcekler için bir tuzak olsa da kuşların kanatlarına bile dayanamaz.

Amerika'nın diğer dünya devletlerinden, medeniyetlerinden bir farkı vardır;

Amerika aslında büyük bir tatil beldesidir, şu anda orada hayat sürenler bir anlamda tatil yapmaktadırlar. Başka yerlerden gelerek orada toplanmışlar, kendi memleketlerinde kazandıklarını orada harcamaktadırlar. Tabi kendi memleketlerinde kazandıkları kabiliyetleri de beraberlerinde getirip daha da geliştirerek bu pahalı tatillerini devam ettirmek durumundadırlar. Amerika'nın sistemi de bu şekilde çalışmakta, dünyadaki kalifiye insan gücünü toplayıp kendine hizmet ettirmektedir.

Siz bir hafta sonunu veya biraz daha uzun tatil günlerinizi geçirmek üzere bir sahile veya doğal güzelliğe sahip bir yere gitmişsiniz, çadırınızı, karavanınızı kurmuşsunuz. Bu arada hava birden bozulmuş, rüzgar çıkmış, yağmur bastırmış. Geçmesi için biraz beklersiniz. Fakat bozulan bu havanın eğer uzun süreceğini öğrenirseniz ne yaparsınız? Toparlanır dönersiniz.

Sadece bozulan hava değil daha birçok sebepten böylesi bir tatil ve haz medeniyetinin çökme ihtimali çok daha fazladır.

Fakat insan eğer kendi vatanında, kendi memleketindeyse eften püften hava değişiklikleriyle asla terk etmez.

Amerika medeniyeti örümcek yuvalarından bir yuvadır, bozulması, tarumar olması da mukadderdir. İnsanlık âlemine çektireceği kadar çektirmiştir ve bir gün tarih sahnesinden çekilmesi mukadderdir.

Fakat bir şirket gibi böylesine kısa bir müddet içerisinde yıkılma emareleri göstermesini hiç kimse beklemiyordu.

ABD belki bizim yıkılma beklentilerimizi, tahminlerimizi geciktirebilir, sallantılarla bu yıkılmayı atlatabilir. Fakat Rabbimiz yıkılabilirliğini, hem de bir anda yıkılabilirliğini bize göstermiştir, bugün bütün dünya buna şahitlik etmiştir. Başta Amerikalıların kendisi olmak üzere bütün bir dünya insanı Amerika'nın ebedi olmadığına inanmıştır.

ABD böyle olduğuna göre bunu dünyadaki başka zalimlerin takip edeceği muhakkaktır, özellikle Avrupa'nın.

Varsın bazıları buna sebep olarak sadece Trump denilen zırtoyu görmeye devam etsin. Biz biliyoruz ki Amerikan insanının önemli bir bölümü kendi içinde bir Trump gizlemektedir.

Rabbim gerek şimdi gerek yıkılıp gitmesi esnasında Müslümanları onların şerlerinden korusun.

doğruhaber

Bu yazı toplam 840 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar