Amerika açıkladı: Türkiye'den İncirlik izni çıktı!

Amerika açıkladı: Türkiye'den İncirlik izni çıktı!

Türkiye, ABD ile İncirlik pazarlığının sürdüğünü bildirirken, Daily Beast'e açıklama yapan ABD'li istihbarat yetkilisinden flaş bir iddia geldi.

Ankara’nın ABD’ye ait insansız hava araçlarının İncirlik Hava Üssü’nü kullanmasına onay verdiğini açıklayan yetkilinin söylediklerine göre İncirlik halihazırda bilfiil kullanılıyor.

"GÖRÜŞMELER SU YÜZÜNE ÇIKTI"


Yetkili, “Gözetleme ve istihbarat faaliyetlerimize hiçbir itirazları yok. Tartışma savaş uçaklarının giriş çıkışıyla ilgili” ifadelerini kullandı.

Koalisyona ait savaş uçaklarının İncirlik’i kullanmasına ilişkin görüşmelerin ağustos ayından bu yana sürdüğünü belirten Daily Beast, bu görüşmelerin geçtiğimiz hafta ABD’li yetkililerin açıklamalarıyla su yüzüne çıktığını yazdı.

BAŞBAKANLIK YETKİLİLERİ "HENÜZ YOK" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta Barack Obama’nın ulusal güvenlikten sorumlu başdanışmanı Susan Rice, ‘Türkiye’nin ülke içindeki tesislerin ABD ve koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak’a yönelik kullanılmasına izin verdiğini‘ duyurmuş, Pentagon yetkilileri de bu tesisler içinde İncirlik’in de bulunduğunu söylemişti. Ancak başbakanlık yetkilileri, henüz bir mutabakata varılmadığını savunmuştu.