Amed'in Yiğidi  Yasin Börü

Amed'in Yiğidi Yasin Börü

Engin Noyan'ın seslendirdiği Amed'in Yiğidi Yasin Börü klibini bir kez daha sizlere sunuyoruz

 Engin Noyan'ın seslendirdiği Amed'in Yiğidi Yasin Börü klibini bir kez daha sizlere sunuyoruz 
 
ŞİİRİN SÖZLERİ;
 
Ya Samet, Amedin yiğidi sana emanet! 
 
Bismillahirrahmanırrahim. Yasin. Yerden göğe kadar şehitsin.
 Adına, ellerinden açılan gök şahit! Sen o cennet zeytini gözlerini açtığında, baban Kitabı açtı. Ve biz senin adını, Kitaptan biliriz Yasin. Annen bağrına bir seni, bir de Amed’in yağmurlarını bastı. Bastı  ki senin başın o sinede ayetlerle yeşersin. Sen tuzu gözyaşında değil, annenin çorbasında severdin Yasin. Sen suyu, secde öncesi yüzüne çarptığında severdin. Baban, Amed’in yoksulu fırıncı Fikri Usta. Sense onun en taze ekmeğiydin.Ve Kardeşlerin Yasin. Sen onların akşam ezanıydın. Sen eve dönerdin , onlar sana. Şimdi kime dönsünler Yasin. Sen ki yerden göğe kadar şehitsin.
                                                          
Biz senin adını Kitaptan biliriz Yasin. Sen de bilirsin ki zalimler Kitâbı bilmez.. Ya Kahhar! Ya Samet, Amed’in yiğidi sana emanet! Yiğitliğine biz şahidiz, şehadetine sen.  Seni adından vurdular Yasin. Seni, yoksulun ocağı da rahmete doysun diye dağıttığın Kurban etinden vurdular . Sen neyin zenginiysen biz onun yoksuluyuz . Bize merhamet dağıt, bize vicdan dağıt, bize cesaret dağıt, bize kardeşlik dağıt. Sen de bizi yoksulluğumuzdan vur Yasin. 
                                                              
Uhutta Musab, Amette Yasin.
 Sen Musab Bin Umeyri tanırsın Yasin. Sen islam sancağının alnı yere değmesin diye, canını zalimin eline liğme liğme veren Musabı tanırsın.  Sancağı göğsüne saplayıp, cennette bile yere düşürmeyen Musab’a selam söyle Yasin. Annenin öptüğü başını dağıttılar Yasin. Babanın sen uykudayken dua ile örttüğü bedenini ateşe verdiler Yasin. Kardeşlerine oyun olan sırtından sırtlanlara yol yaptılar Yasin. Gök, seni kanlı kanadından, annen ayağındaki beninden tanıdı . Annene sadece bebekken öptüğü bir benin kaldı . 
Allah da seni şehadetinden Tanısın Yasin.
                                                                      
Ya Samet, Kardeşlik sancağını yere düşürmeyen Amed’in Musabına ve o kutlu arkadaşlarına şahit ol. Biz bu Yiğide yerden göğe kadar şahidiz ya Rab. Şahidiz Ya Rab. Şahidiz.
Ve  Ey! Zalimler bizi faniliğimizden vurabilirsiniz ama kardeşliğimizden asla. 
Kardeşliğimizden asla.