"Amaç Filistin'i Unutturmak"

"Amaç Filistin'i Unutturmak"

Tahran'da düzenlenen 27. İslami Vahdet Konferansı'nda konuşan Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Müslümanlara bazı tavsiyelerde bulundu

Dünya Müslümanları arasında vahdetin tesis edilmesinin en önemli vazifelerden biri olduğunu dile getiren İmam Hamanei, Peygamber Efendimiz (sav)'in doğum haftası münasebetiyle İslam Mezhepleri arasında yakınlaşmaya vesile olması için ilan edilen vahdet haftasında yaptığı konuşmada Müslümanlar arasında şümullü bir vahdet anlayışının tesis edilemesinin bütün Müslümanlar üzerine farz olduğunu ifade etti. 

"Müslümanlar arasındaki ittifak noktalarının ihtilaf noktalarından çok daha fazla olduğunu" belirten İmam Hamanei, "hem Şiiler hem de Sünniler, Müslümanların vahdetini hedef alan tüm unsurların karşısında durmanın büyük bir zorunluluk olduğunun farkına varmalılar" açıklamasını yaptı.

İslam düşmanlarının hedefinin Müslümanlar arasında mezhebi farklılıkları ön plana çıkartarak ayrılık ve çatışma ortamı yaratmak olduğunu belirten İmam Hamanei, "düşman bu vesileyle Müslümanların dikkat ve ilgisini Filistin'den uzaklaştırıyor" ifadesini kullanarak Filistin davasının Müslümanlar için ne anlama geldiğinin de altını çizmiş oldu.


isra haber