Altı Gün İçinde 13360 Yerleşim Birimi Zarar Gördü

Altı Gün İçinde 13360 Yerleşim Birimi Zarar Gördü

İşgalci, evlerini ve yaşam kaynaklarını yok ederek Gazze halkını teslim olmaya zorlamaya çalışıyor.

Siyonist işgal güçlerinin bugün sekizinci gününe giren insanlık dışı savaşında Gazze ahalisini barınaksız ve daha fazla yardıma muhtaç hale getirmeyi, böylece yıllardan beri sürdürdüğü ablukanın daha da etkili olması için şartları ağırlaştırmayı birinci amaç edindiği izlediği saldırı siyasetinde çok belirgin bir şekilde görülüyor.

Saldırılarda sivil kalabalıkları hedef alarak çok sayıda insanı katletmeyi veya yaralamayı öncelikle amaçlayan işgalci saldırganlar aynı zamanda yerleşim birimlerini tahrip etmeyi bir strateji olarak izliyorlar. Bu yüzden saldırıların bugüne (14 Temmuz Pazartesi) kadar geçen yedi gününde 13360 yerleşim biriminin tamamen veya kısmen tahrip edildiği ifade edildi.

Filistin Çalışma Bakanı Mufid el-Hesayine yaptığı açıklamada, 13 Temmuz Pazar akşamına kadar geçen yedi günlük süre içinde evlerin hedef alındığı yoğun saldırılarda 560 yerleşim biriminin tamamen yerle bir edildiğini, 12800 evin de kısmen zarar gördüğünü dile getirdi. el-Hesayine, kısmen zarar görenlerden 520'sinin artık oturulamayacak duruma geldiğini ifade etti.

Tam anlamıyla insanlık suçunun işlendiği bu vahşi saldırıda işgal güçlerinin Gazze'ye en az bin ton patlayıcı attıkları ve saldırılarında birinci derecede sivil insanların ikamet ettiği meskûn evleri hedef aldıkları vurgulandı.