Altan tan'dan AK Partiye Eleşitiri

Altan tan'dan AK Partiye Eleşitiri

Altan tan'dan AK Partiye Yemin Eleşitirisi

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın TBMM'nin açılışındaki yemin töreninde 'Büyük Türk milleti' yerine 'Büyük Türkiye milleti' demesi, gözleri bir kez daha Mecliste Kemalist ideoloji üzerine edilen yemin metnine çevirdi.

HÜDA PAR'ın, tamamen değiştirilmesi gerektiğini belirtiği yemin metnine sahip çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, konuyla ilgili Yeniçağ Gazetesi'nden Ahmet Takan'a açıklamalarda bulundu.

"Bu milletin adı Türk milletidir!"

Leyla Zana'yı şov yapmakla suçlayan Özdağ, "Leyla Zana ile ilgili de şunu söyledim. 1- Mevcut metne sadık kalacaksın. 2-Eğer metinle ilgili bir probleminiz varsa çıkıp konuşacaksınız. Türk milleti kelimesinden niye rahatsız oluyorsunuz? Neden rahatsız oluyorsunuz? Kürt kelimesinden rahatsız olmuyorsunuz da Türk kelimesinden neden rahatsızlık duyuyorsunuz? Siz etnik yapıyla etnisite ile milleti bir birine karıştırıyorsunuz. Etnisite farklıdır. Millet farklı şeydir. Bunlarla ilgili demeç verdim ve kendisine de sert bir göndermede bulundum. Şov yapıyorsun diyerek. Küçük şeylere tenezzül ediyorsunuz şov yapıyorsunuz. Buradaki metinde Türk milleti yazıyor. Bu milletin adı da Türk milleti diyerek demeç verdim." ifadelerini kullandı.

"Bu affedersiniz ilkokul mezunu!"

Leyla Zana'nın milletvekilliğinin düşürülmesi gerektiğini savunan Özdağ, ilkokul mezunlarını küçümseyen, 'Türkiye Türklerindir' diyen Kamalistler gibi konuşarak, "Niye düşürülmesin ki? Eğer bir parlamenter, mevcut anayasaya uygun hareket etmiyorsa, işte ben geleceğim yemin edeceğim derse girer genel kurula yeminini yapar. Ama yemin etmeyeceğim derse maaşını alır. Zaten genel kurula gelse ne olur gelmese ne olur. Bu zaten affedersin ilkokul mezunu, ortaokul ve liseyi dışarıdan almış bir kadın. Şov yapma lüzumu hisseden bir tane ucuz polemik konusu oluşturmak istiyor başka bir şey değil ki. Gündeme gelmek istiyor." iddiasında bulundu.

"AKP'liler Selçuk Özdağ'a ne diyorsunuz?"

Özdağ'ın yaptığı açıklamayı Twitter hesabı üzerinden değerlendiren HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "AKP'li Selçuk Özdağ Sen demokrat da değilsin Ümmetçi de değilsin! Kaç fıçı kımız içmen gerektiğini Numan Kurtulmuş ve Ahmet Davutoğlu'na sor. Kendini İslamcı zanneden AKP'liler Selçuk Özdağ'a ne diyorsunuz?" diye sordu.

Altan Tan, İslami hassasiyeti devam eden AK Parti'lilere seslenerek, "Hala İslami hassasiyeti devam eden AKP'lilere sesleniyorum. Milletvekili andını imanınıza sığdırıyor musunuz? Neden düzeltmiyorsunuz?" sorusunu yöneltti.