Altan Tan:  PKK ve PYD’nin Suriye Politikası Çöktü

Altan Tan: PKK ve PYD’nin Suriye Politikası Çöktü

Rûdaw’a açıklama yapan Tan, ‘Arap Baharı’nın ardından Türkiye’nin Ortadoğu ve Suriye politikasını ‘yanlış kurduğunu’ ifade etti.

Rûdaw’a açıklama yapan Tan, ‘Arap Baharı’nın ardından Türkiye’nin Ortadoğu ve Suriye politikasını ‘yanlış kurduğunu’ ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un bu konu hakkında “Biz yanlış yaptık” dediğini anlatan Tan, “Peki şimdi ne yapıyor? Bir yanlışı bir başka yanlışla düzeltmeye çalışıyor. Bu da yanlış” dedi.

PKK ve PYD’nin politikası çöktü

HDP’li vekil, ‘Kürt siyaseti’nin de politikalarının çöktüğü belirterek şunları söyledi: “Gelelim Kürt siyasetine; PKK’ya PYD’ye… Onlar da maalesef Suriye ve Ortadoğu siyasetini yanlış okudular. Ve bugün PKK’nın, PYD’nin Suriye politikası da çöktü. Yani bir Kürt koridoru kurup Hatay’a, İskenderun’a veya Lazkiye’ye kadar uzanma, Amerika’nın da buna sonuna kadar destek vereceği hesaplandı. Bunun böyle olmadığı ortaya çıktı.”

‘HDP, yeni analizler ortaya koymalı’

Tan PKK, PYD, HDP, KDP ve Yekitî Hareketi dahil tüm Kürt siyasetinin de ‘yeni okumalarla, yeni analizlerle, yeni durum tespitiyle yeni bir Kürt siyaseti, Suriye ve Türkiye siyasetini ortaya koyması gerekiğini’ söyledi.

HDP’li vekil, Türkiye’de silahların susarak demokratik siyaset alanlarının açılması gerektiğini de yineledi.