Altan Tan: "Güvenlik Bakanlığı diktatörlük girişimidir"

Altan Tan: "Güvenlik Bakanlığı diktatörlük girişimidir"

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, hükümetin "Güvenlik Bakanlığı" oluşturacağı iddialarına tepki göstererek "Bu, başlı başına bir diktatörlük girişimidir. Ne yapmak istiyorsun? Bütün bunların hepsini tek bir şahsa, o tek şahsı da Sayın Cumhurbaşkanı’n

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, hükümetin "Güvenlik Bakanlığı" oluşturacağı iddialarına tepki göstererek "Bu, başlı başına bir diktatörlük girişimidir. Ne yapmak istiyorsun? Bütün bunların hepsini tek bir şahsa, o tek şahsı da Sayın Cumhurbaşkanı’na bağlayarak nereye gideceksin? İş maalesef daha da tekçi bir yapıya doğru gitmektedir" dedi.
 
 

 

Milletvekili Altan Tan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında hükümetin seçimlerden sonra oluşturacağı iddia edilen ‘Güvenlik Bakanlığı’na sert tepki gösterdi. Tan, bunun bir diktatörlük girişimi olduğunu belirtti. Taraf gazetesinde yer alan bir haberde 2015 genel seçimlerinin ardından TSK, MİT, Emniyet ve Jandarma’nın oluşturulacak ‘Güvenlik Bakanlığı’ bünyesinde toplanacağı iddiasını değerlendiren Altan Tan, “Bu, başlı başına bir diktatörlük girişimidir. Türkiye’de MİT’in kuruluş kanunu vardır. Kime bağlı bellidir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin durumu ortadadır, tartışmalıdır. Gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması gerektiği söylenmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün statüsü ortadadır. Pekiyi siz bütün bunları tek bir kişiye bağlamakla ne yapmak istiyorsunuz?" diye sordu.

"Bu, ciddi bir diktatörleşme tehlikesidir"

Oluşturulacak bakanlığın başına MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın getirileceğinin söylendiğini belirten Altan Tan, MİT yasasında gelişmiş ülkelerde olmayan değişikliklere gidildiğini anımsatarak "Hükümet sürekli bir şeyler yapıyor, kanunlar çıkartıyor ve doymuyor, durmuyor ve durulmuyor. Pekiyi, ne yapmak istiyorsun? Bütün bunların hepsini tek bir şahsa, o tek bir şahsı da Sayın Cumhurbaşkanı’na bağlayarak nereye gideceksin? Bu, ciddi bir diktatörleşme tehlikesidir. Otoriterleşme tehlikesidir. İş maalesef daha da tekçi bir yapıya doğru gitmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Tan, kendilerinin şimdiden uyarı görevini yerine getirdiklerini ifade etti.

Altan Tan: "Yaşananlar ‘cambaza bak cambaza’ söylemidir"

Bir soru üzerine Türkiye’de Kürtlerin hak arama mücadelesinin demokratik, fikri ve siyasi olması gerektiğini kaydeden HDP’li Tan, "Türkiye’nin içinde bu saatten sonra çatışmanın, kavganın, şiddetin, silahın çözüme bir katkısı yoktur." dedi